Recept: aardbeien met mascarpone en limoncello-azijn

Recept: aardbeien met mascarpone en limoncello-azijn

Pasen is een van de feestdagen waarvoor je graag net iets langer dan normaal in de keuken staat. Een uitgebreide brunch, of liever een net iets specialer diner, het kan allemaal. Happy in Shape deelt verschillende recepten voor een overheerlijk Pasen. 

Fruitig dessert 

Na het voor- en hoofdgerecht nog ruimte voor een dessert? Wij hopen van wel, want deze aardbeien met mascarpone, witte chocolade, cantuccini-koekjes en limoncello azijn kun je écht niet weerstaan! 

Ingrediënten (voor vier personen) 

500 g aardbeien
5 el limoncello azijn 
100 g witte chocolade
5 ml water
500 g mascarpone
8 cantuccini-koekjes

How to prepare 

1. Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Meng ze vervolgens met de limoncello azijn. 2. Smelt 100 gram witte chocola in een pan met 5 milliliter water. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen en meng vervolgens de mascarpone erdoorheen. Roer het mengsel goed door en laat het daarna 10 minuten opstijven in de koelkast. 3. Smelt twee eetlepels witte chocola in een pan en hak de cantuccini-koekjes in kleine stukken. 4. Verdeel de aardbeien over vier borden. Lepel de crème van mascarpone en witte chocolade over de aardbeien en strooi de gehakte cantuccini-koekjes over de aardbeien. 5. Verdeel tot slot de warme, witte chocolade over het gerecht.

Eetsmakelijk! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: Oil & Vinegar 


Recent