Recept: fish & chipsburger

Beroemde Engelse fish and chips, maar dan in de vorm van een burger.

Het kookboek Chubby in shape van Rose Bertram staat vol heerlijke gerechten. Zo ook deze fish & chipsburger, met rode ui, sla en komkommer. Dat wordt genieten vanavond. Goed om te weten: dit recept is voor één persoon. 

Ingrediënten 

1 afgebakken zwart hamburgerbroodje
1 mooi stukje kabeljauwfilet van circa 120 gram 
4 ringen gepekelde rode ui
handje gestampte cornflakes (tot een soort paneermeel) 
2 slablaadjes
3 lange platte komkommerslierten
6 uienringen
bruiswaterbeslag (200 gram bloem)
een beetje zout
200 ml koud koolzuurhoudend
water
1 tl wittewijnazijn
mayo-dillesaus (gedroogde dille toevoegen aan vegan mayo)

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze al in de oven. 2. Haal je stuk vis eerst door het bruisbeslag gevolgd door het cornflakespaneermeel. Druk goed aan. Doe hetzelfde met je uienringen. Bak de uienringen in de oven tot ze goudbruin zijn. Dit duurt circa 15 minuten. 3. Snijd het voorgebakken broodje door, voorzie de boven- en onderkant van dillesaus. 4. Bouw dan je hamburger. Begin met sla onderop, dan de rode ui en dan de visburger gevolgd door de slierten komkommer. Dek af met de bovenkant van het broodje. Als bijgerecht hebben we de gebakken uienringen.

Eetsmakelijk! 

Laatste nieuws