De gezonde tomaat is zo veelzijdig: rauw als snack, gekookt, als bij- of hoofdingrediënt in soep of in een salade. Je kunt er alle kanten mee op. Vandaag delen wij een recept voor gevulde tomaten: perfect als voorgerecht, of als volwaardig hoofdgerecht met burrata, salade en brood. Aan tafel!
Vullend
Wat dit recept extra fijn maakt? Dat het goed vult doordat de tomaten vol zitten met lekkers als de eiwitrijke Pulled Oats, quinoa, feta en cashewnoten en tegelijkertijd zijn ze ontzettend smaakvol en fris door de verse kruiden en citroen.
Ingrediënten (voor twee of drie personen)
3 grote vleestomaten
1 pak Pulled Oats® Nude
2 dl quinoa, gekookt
40 gram feta
40 gram cashewnoten
1 bosje basilicum
1 klein bosje bladpeterselie
2 teentjes knoflook
½ citroen
zout & peper
How to prepare
1. Verwarm de oven voor op 225°C. 2. Start met de vulling. Bak de fijngesneden knoflook even aan en kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Hak de noten en maal de kruiden fijn. Voeg de verkruimelde feta en gesneden Pulled Oats aan de noten toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. 3. Halveer de tomaten en hol ze uit. Lepel de vulling erin en zet de andere helft van de tomaten terug. Bak de tomaten 15 minuten in de oven.