Wat is gezonder: bitterballen uit de frituurpan of uit de oven?

Ondertussen ook al honger gekregen?

Bitterballen: niet heel erg gezond, wel heel erg lekker. Helemaal in combinatie met een lik mosterd. Om toch nog enigszins gezond te doen, kan je tegenwoordig ook uit de ovenvariant kiezen. Minstens net zo knapperig en scheelt je toch weer een aantal calorieën. Althans, dat dacht je… 

Er komt immers geen frituurvet aan te pas, waardoor velen denken dat het de betere optie is. En daarbij, je hebt ook geen huis dat naar frituurvet ruikt en je hoeft ‘em na het bakken ook niet schoon te maken. Dat laatste is zeker waar, maar gezonder zijn de oven bitterballen helaas niet. Een bitterbal moet namelijk knapperig zijn, want ja, dat is toch wel het allerlekkerste. Door het frituurvet wordt de bitterbal automatisch knapperig, maar hoe zit dat dan met de ovenbitterbal? Deze zijn anders samengesteld dan de frituurvariant, waardoor er meer vetten en calorieën inzitten, maar ze dus wel net zo knapperig zijn. 

Het is dus een stuk minder rompslomp dan met een frituurpan, maar voor de calorieën hoef je de knapperige snacks dus niet in de oven te doen. Al scheelt het je natuurlijk wel die eeuwige stank en gedoe met het schoonmaken. Wij weten inmiddels wel wat er vanavond op het menu staat! 

5x supergezonde frieten

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws