5 redenen om de herfst te omarmen

5 redenen om de herfst te omarmen

Laten we eerlijk zijn: de zomer duurde dit jaar veel te kort. De stranddagen zijn op twee handen te tellen en er liggen nog ongedragen bikini’s in je kast. De sombere dagen kondigen aan dat de herfst alweer om de hoek staat en je kunt maar beter je paraplu meenemen en je winterjas aantrekken voor je de deur uit stapt. Heb jij last van heimwee naar de zon? Helemaal niet nodig! Want stiekem is de herfst toch wel heel erg leuk. En wel om deze redenen:

  1. Sweater weather

Doei zomerjurkjes, hallo zachte truien! Hoe leuk we het ook vinden, echt comfortabel is de mode ’s zomers niet. De herfst is het perfecte moment om je (dunne) truien weer uit de kast te halen. En, omdat het nog niet heel koud is, kun je die prima combineren met je favoriete leren jasje. Win-win!  

  1. Geen blote benen meer

He, jammer. Alleen nog maar lange broeken en dikke maillots. Maar dit scheelt je wel flink wat tijd aan het scheren van je benen. En de tijd die je daardoor over houdt, kun je mooi aan iets nuttigs besteden. Zoals een nieuwe herfstgarderobe aanschaffen of een recept voor een pumpkin spice latte uitproberen.

  1. Warme koppen thee

Wat is er fijner dan jezelf ’s avonds lekker op de bank nestelen met een grote kop thee en je favoriete serie. Buiten is het somber en regent het, maar binnen heb je nergens last van. Nog wat knusser? Dan pak je er toch een dekentje bij. En een stukje chocolade, want je hoeft voorlopig niet in bikini.

  1. Heerlijke ovenschotels

Waar we in de zomer dol zijn op salades, kunnen we nu weer genieten van een lekkere lasagne of een Hollandse stamppot. Het is makkelijk, snel en het warmt je weer helemaal op. Oh en als je dan  een complete ovenschotel  gemaakt hebt, kun je de kliekjes morgen mooi bij je lunch opeten. Twee warme maaltijden per dag, wie wil dat nou niet?

  1. Prima excuus

Het komt met bakken uit de lucht, net terwijl jij je wekker had gezet om op tijd een rondje te gaan hardlopen. Klinkt als een prima reden om je nog even om te draaien, of niet? Waar je ’s zomers geen excuus hebt om binnen te blijven, kun je er nu genoeg bedenken. En ze zijn allemaal net zo logisch.

Beeld: iStock

 


Recent