Interview blogger Annemerel de Jongh

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? Deze week een interview met blogger Annemerel de Jongh van annemerel.com, nu op Happy in Sh

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf eigenlijk? Happy in Shape zoekt het uit! Elke twee weken een interview met een succesvolle blogger en een week later vind je van diezelfde blogger een handig eetdagboekje voor de komende week. Deze week een interview met Annemerel de Jongh (26). Brein achter annemerel.com.

Hardlopen geeft me rust en structuur in mijn hectische leven.

  • Naam: Annemerel de Jongh
  • Blog: www.annemerel.com
  • Leeftijd: 26
  • Woonplaats: Den Haag
  • Werk: Freelance redacteur / blogger

“Ik ben blogger sinds 2003. Ik was toen 14, dus ja waar blog je dan over? Repetities die je verpest hebt en dat soort dingen. Eigenlijk is het heel geleidelijk geëvolueerd naar wat het nu is. Ik houd van schrijven en dingen delen en toen ik er achter kwam dat ik dat met een blog kon en dat ik dat zelf kon maken, was ik binnen een dag online. Ik heb nu 40.000 unieke bezoekers per maand en een half miljoen pageviews. Dat betekent dat ik vooral hele trouwe bezoekers heb.”

Waarom denk je dat jouw blog succesvol is?

“Ik heb altijd geprobeerd om eerlijk, oprecht en authentiek te zijn. Ik probeer trouw aan mezelf en aan mijn lezers te blijven. Het is een heel persoonlijke blog en daarom zal ik ook nooit iets schrijven waar ik niet helemaal achter sta. Dus ik zal geen reclame maken voor iets wat ik niets vindt, maar waar ik wel voor betaald krijg. Ik denk dat lezers dat ook merken. Net zoals bij mijn Instagram foto’s, ik wil niet super gemaakte foto’s posten. Ik heb ook een keer een post gehad: ‘10x hoe maak je de perfecte Instagram foto?’. Die transparantheid vind ik heel belangrijk.”

Hoe belangrijk is gezond eten en sporten voor jou?

“Hardlopen is voor mij heel belangrijk! Zonder hardlopen ben ik een heel andere Annemerel en niet per sé een leukere. Gezond eten is ook belangrijk voor me, maar niet het allerbelangrijkste. Het doel moet zijn dat je gelukkig bent en niet dat je een perfect lichaam hebt. Er zijn ook weken dat ik niet zo gezond eet, dat merk ik dan meteen aan mijn lichaam maar dat hoort erbij. Ik ben daar niet heel spastisch in.”

They see us running #runwithannemerel

Een foto die is geplaatst door Annemerel (@annemerelcom) op

Hoe vaak sport je? Wat voor sporten doe je?

“Ik loop nu 9 jaar hard. Ik was zeventien en zag in de Glamour een hardloopschema staan. Het was vlak voor de zomervakantie en ik ben van nature slank gebouwd, maar door mijn luiheid had ik niet meer het lichaam van een paar jaar daarvoor. Toen ben ik begonnen met lopen. Wat me zo motiveert is dat je snel vooruitgang boekt. Dat je zo snel resultaat ziet, is één van de dingen die ik zo leuk vind aan hardlopen. Daarnaast word ik er rustig van, het zorgt dat ik mijn hoofd kan legen. Ook geeft het me een rode draad door mijn leven. Met mijn hectische leven als freelancer heb ik structuur nodig en hardlopen geeft me dat. Ik probeer minimaal drie keer in de week te lopen. Eén keer een duurloop van zo’n 20 kilometer, één keer een wat kortere duurloop van 10 kilometer en nog een tempoloop; dat gaat meer om de snelheid. Ik ga niet naar de sportschool, want dat haat ik en ik heb heel snel last van mijn nek en schouders. Ik doe thuis vaak oefeningen, te zien op dit YouTube filmpje. Dat probeer ik drie tot vijf keer in de week te doen. Hardlopen doe ik ook graag omdat het overal kan, voor mijn blog ben ik veel op reis en dan kan ik wel hardlopen maar niet naar het sportschool abonnement.”

Krijg je wel eens negatieve reacties?

“Niet zo zeer over dat ik doorsla in gezond eten en sporten, meer over dat ik te ongezond zou leven. Ik maak ook altijd snapshot diaries, zo’n twintig tot dertig foto’s waarin ik dan wat dingen van mijn week laat zien. Laatst had ik heel erge migraine en was ik naar bed gegaan met een pil. Toen ik wakker werd had ik geen zin meer om boodschappen te doen en bestelde ik een salade en een soepje. Daar kreeg ik super veel reacties op dat ‘het niet gek was dat ik migraine had als ik niets zelf maakte’. Ik weet dat het vaak goed bedoeld is, maar ik vind dat niet altijd even leuk om te lezen, en ik had ook een hamburger met frietjes kunnen bestellen. Het gaat erom dat je een balans vindt tussen gezond eten, je goed voelen en gelukkig zijn met je lichaam. Dat is niet makkelijk, voor veel mensen is het juist makkelijker om door te slaan en alles te ontzeggen, want waar trek je de grens? Die balans vinden is de uitdaging.”

Laatste nieuws