Jessie Jazz Vuijk over miskraam: ‘Het is zo’n ingrijpende gebeurtenis’

Toch kan de beauty er ook de schoonheid van inzien.

Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels kunnen niet wachten om hun kleine spruit te ontmoeten. Hoewel de twee erg uitkijken naar de komst van hun kleine, hebben ze ook een minder leuke periode achter de rug. Jessie heeft hiervoor namelijk een miskraam gehad. In &C vertelt ze openhartig over dit moeilijke proces.

Dubbele klap

In november vorig jaar deelde Jessie Jazz op Instagram het verdrietige nieuws dat ze een miskraam had gehad. “Onze bubbel vol met liefde klapte in 1 seconde in elkaar toen ik het bloed in mijn onderbroek zag”, schreef ze toen bij een foto van een positieve zwangerschapstest. In dezelfde week kreeg het model nóg een klap te verwerken: haar vader overleed na een lang ziekbed aan de gevolgen van darmkanker.

Schoonheid

In &C vertelt Jessie dat de dubbele klap haar zwaar viel.  “Ik dacht: jeetje, wat gebeurt er? Alles om me heen gaat dood. Dat was heel zwaar.” Toch lukt het haar om naast het verdriet nu ook het positieve in te zien van de gebeurtenissen.  “Als ik erop terugkijk zie ik er ook schoonheid in. (…) Ik heb nog nooit zoveel liefde om me heen gevoeld. Van naasten, maar door het op social media te delen ook van onbekenden.”

Social media

Jessies volgers vonden het destijds knap van haar dat ze zo open durfde te delen dat ze een miskraam had gehad. “Het verbaasde me hoe bijzonder mensen het vonden dat ik erover vertelde”, zegt Jessie daarover. “Voor mij voelde het eerder raar om dat niet te doen. Het is zo’n ingrijpende gebeurtenis. Op social media vliegen de gender reveals en babyshowers je om de oren, maar zó veel vrouwen maken ook een miskraam mee. Die verhalen delen werkte voor mij mega helend.”

Bron: RTL Boulevard, &C, Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws