Oeh! Dit is de meest populaire vakantiebestemming voor 2024

Deze nog relatief onbekende bestemming stijgt enorm in populariteit.

Voor de avontuurlijke reizigers onder ons die ongetwijfeld al plannen aan het smeden zijn voor hun volgende trip, rijst de vraag: waar moeten we heen op vakantie in 2024? Met een overvloed aan bestemmingen lijkt het soms moeilijk om dé ultieme bestemming eruit te pikken. Skyscanner heeft daarom onderzoek gedaan naar de meest populaire vakantiebestemming voor het komende jaar en één bestemming steekt met kop en schouders boven de rest uit.

Top 10 vakantiebestemmingen in 2024

  1. Tirana, Albanië, 285%
  2. Osaka, Japan, 258%
  3. Tokio, Japan, 250%
  4. Skopje, Noord-Macedonië, 195%
  5. Ho Chi Minh Stad, Vietnam, 181%
  6. Taipei, Taiwan, 176%
  7. Hanoi, Vietnam, 160%
  8. New Delhi, India, 153%
  9. Denpasar, Indonesië, 145%
  10. Boekarest, Roemenië, 136%

De top 10 is gebaseerd op de antwoorden van een indrukwekkende 18.000 respondenten. Het onderzoek biedt boeiende inzichten in de reisvoorkeuren van mensen wereldwijd. Te midden van deze groep bevinden zich ook veel Nederlanders, en uit hun zoekopdrachten haalt Skyscanner een opvallende nieuwe favoriete vakantiebestemming: Tirana in Albanië. Opmerkelijk genoeg blijkt Azië ook zeer geliefd, met Osaka op de tweede plaats en Tokio op de derde.

Slapen op vakantie

Interessant genoeg lijken de meeste vakantiegangers niet per se op zoek te zijn op intensieve activiteiten. Maar liefst 36% van de reizigers geeft aan dat slapen hun voornaamste bezigheid zal zijn tijdens de vakantie. Deze trend staat wellicht in verband met het groeiende bewustzijn wat betreft gezondheid. 60% van de Nederlandse vakantiegangers geeft namelijk aan dat gezondheid voor hen op dit moment belangrijker is dan een paar jaar geleden.

Waarom Albanië?

Wladimir Meijer van Albanië Reizen, vertelt aan Editie NL waarom het steeds aantrekkelijker wordt voor mensen om op vakantie te gaan naar Albanië. Hij begon ooit met het organiseren van reizen naar Montenegro en voegde daar Albanië aan toe. Dat Albanië steeds populairder wordt, kom volgens hem omdat de opnames van het populaire tv-programma Wie is de Mol daar vorig jaar gehouden werden. Sindsdien is de vraag naar het land enorm gestegen als we Wladimir mogen geloven. “De eerste reizen waren redelijk populair maar sinds WIDM is het hek van de dam”, aldus Wladimir.

Maar ook de coronaperiode heeft een rol gespeeld in de toenemende interesse in het land. Wladimir zegt hierover: “Mensen die vroeger gewend waren om op avontuurlijke vakanties te gaan naar bijvoorbeeld Vietnam of Cambodja zoeken het nu wat dichter bij huis. Steeds meer mensen zoeken wat anders dan de geijkte bestemmingen en willen een authentieke ervaring. Dat kan je in Albanië vinden.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws