Maakt een infrarood sauna je nou echt blij en gelukkig?

Wij leggen het uit.

De laatste jaren is er een flinke verschuiving te zien in wat we belangrijk vinden voor onze gezondheid. Natuurlijk is het nog steeds van belang om lichamelijk gezond te zijn, maar daarbij kijken we ook vaker naar onze mentale gezondheid. Wereldwijd zijn er namelijk veel problemen met de mentale gezondheid te vinden.

Infrarood sauna

Er zijn verschillende manieren om je hoofd gezonder en zo gelukkiger te maken. Zo is selfcare van groot belang. Veel vrouwen gaan weleens naar de sauna om volledig te kunnen ontspannen en als herboren weer naar huis te gaan. Daar maken ze onder andere gebruik van een infrarood sauna. De vraag is: maak een infrarood sauna je echt ontspannen, blij en gelukkig? We zochten het voor je uit.

Veel voordelen te vinden aan een infrarood sauna

Sauna’s hebben al jarenlang de reputatie dat ze bijdragen aan je welzijn. Met de komst van infrarood sauna’s is hier zelfs een nieuwe dimensie aan toegevoegd, omdat dit soort sauna’s toegankelijker zijn en omdat infrarood op verschillende manieren kan worden verwerkt. Zo kun je tegenwoordig voor thuis bijvoorbeeld een infrarood sauna deken kopen om zo te profiteren van de voordelen van dit warme licht. Dat is namelijk de basis van infrarood: de lampen worden heel warm, waarbij de temperatuur vaak oploopt tot 60 graden. Hierdoor profiteer je van de volgende voordelen.

Infrarood zorgt voor een diepe ontspanning

Een van de grootste voordelen van infrarood is dat de straling van dit soort lampen je lichaam van buiten én binnen verwarmen. Dit zorgt ervoor dat je spieren zich beter kunnen ontspannen, wat direct van invloed is op het stresslevel in je lijf. Een infrarood sauna of lamp zorgt hierbij voor een gevoel van diepe ontspanning wat bijna te vergelijken is met het ontspannen gevoel dat je bij meditatie krijgt.

Betere bloedsomloop door infrarood sauna en licht

Wat je daarnaast moet weten, is dat een infrarood sauna of een infrarood deken de bloedsomloop kan stimuleren. Dat helpt niet alleen bij het verminderen van spierpijn en gewrichtsstijfheid, maar ook bij het optimaliseren van de volledige bloedcirculatie. Daardoor komt er meer zuurstof in je bloed, wat er indirect voor zorgt dat je gezonder bent en je je beter voelt.

Infrarood zorgt voor ontgifting en verjonging van de huid

Alsof dat nog niet het enige is, zorgt infrarood er daarnaast voor dat je gaat zweten, althans: wanneer je in een sauna zit. Door transpiratie kunnen gifstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Daardoor krijg je een schonere huid en een algeheel gevoel van zuivering, wat er zelfs voor kan zorgen dat je huid zachter en jonger aanvoelt. Logischerwijs heeft dat ook effect op hoe je je voelt, want eerlijk is eerlijk: we zijn gelukkiger wanneer we lekker in ons vel zitten.

Profiteer thuis van de voordelen van infrarood met infrarood deken

Wat zo fijn is aan infrarood licht is dat je er niet alleen voor naar de sauna moet om er gebruik van te kunnen maken. Wanneer je de voordelen ervan ook thuis wil ervaren, is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een infrarood sauna te laten installeren. Is dit toch iets te prijzig voor je, dan raden we je aan om te overwegen om voor een infrarood deken te gaan. Daarmee profiteer je namelijk van soortgelijke voordelen, omdat je er eveneens flink door kunt ontspannen en je je lichaam en spieren verlichting kan geven. En dat voor een betere prijs dan de prijs die je betaalt voor een volledige sauna.

Met een infrarood deken kun je jezelf volledig wikkelen in ontspanning. De deken is namelijk lekker groot, wordt heerlijk warm en zorgt ervoor dat je je binnen 30 minuten al als herboren voelt. Het is het ideale item om goed te ontspannen, maar ook om te herstellen en zelfs om beter te slapen. Wat een fijn bijkomend voordeel is, is dat je tot wel 600 calorieën kunt verbranden door alleen maar 45 minuten onder de infrarood deken te liggen. Ook fijn: de deken is draagbaar en kan dus overal mee naartoe worden genomen.

Kan infrarood je nou gelukkiger maken of toch niet?

Of een infrarood sauna of infrarood deken je gelukkig maakt, is subjectief. Feit is wel dat de voordelen ervan zorgen voor de nodige ontspanning, ontgifting en pijnverlichting. Die voordelen dragen weer bij aan een gezonder en gelukkiger leven. Op basis daarvan kunnen we dus wel stellen dat je gelukkig wordt van infrarood licht. De positieve impact die het kan hebben op je welzijn en geluk, zijn het in ieder geval waard om het zelfs eens te proberen. Ga eens naar de sauna of wellness om te kijken of infrarood iets voor je is. Of probeer een infrarood deken uit met 30 dagen retourgarantie om te checken of je er blij van wordt.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws