Getest door de redactie: vetcellen verwijderen met Coolsculpting

‘Dit is wel heel relaxed afslanken’

Therapist applying cryolipolysis treatment in beauty salon.

Ook een vervelend vetrolletje op je buik? Of stoor je je al heel lang aan je love handles? Sommige plekken op je lichaam krijg je helaas moeilijk strak getraind. Maar met CoolSculpting kun je juist dat hardnekkige vet laten verwijderen. Snel, veilig en zonder operatie. Eindredacteur Davina koos voor een behandeling aan haar bovenbenen.

Hoe werkt CoolSculpting?

De behandeling richt zich op de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. Deze vetcellen worden met een applicator zodanig afgekoeld (cryolipolyse) dat ze afsterven en gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling afgevoerd worden door het lichaam. Eenmaal weg komen deze vetcellen niet meer terug. CoolSculpting heeft sinds kort een gloednieuw apparaat voor de behandeling. Het oude apparaat zorgde al voor 25% vetreductie op de behandelde plaats – bewezen door Harvard – maar met de Elite komt daar nog 17% bovenop.

Voor wie?

Voor iedereen die vet wil laten verwijderen op plekken die lastig zijn aan te pakken, denk aan zwembandjes, bovenarmen of benen. Het is echter geen afvalmethode en helaas ook niet geschikt voor mensen die erg schommelen met hun gewicht.

Mijn bezoek aan CoolSculpting

‘Ik ga mijn vetjes laten bevriezen’, zeg ik tegen een vriendin als ik die middag een afspraak heb bij CoolSculpting in Amsterdam. Het klinkt zo gek, vet laten bevriezen, maar dat is toch echt wat er gaat gebeuren als ik op de behandeltafel lig. Door vetcellen zodanig af te laten koelen, sterven ze af en wordt het behandelde gebied gedurende de weken erna vanzelf slanker en strakker.

De ‘gebieden’ die het meest behandeld worden in de kliniek zijn buik en love handles. Daarna komen mensen vooral voor hun onderkin, heupen, bovenbenen en armen. ‘If you can squeeze it, you can freeze it.’ Ik heb besloten om voor mijn bovenbenen te gaan; daar kun je supergoed in squeezen en valt dus het meeste resultaat te behalen. Bovendien komt de zomer eraan, en blote benen betekent ook schurende bovenbenen. Het resultaat van een behandeling is na een paar weken zichtbaar (de afvoer van vetcellen kan tot drie maanden duren), dus dan ben ik mooi op tijd voor de zomervakantie.

De behandeling

Liggend op mijn buik krijg ik eerst 35 minuten lang een applicator aan de binnenkant (mijn wobbly bit) van mijn rechterbovenbeen bevestigd en daarna gaat ’ie op de binnenkant van mijn andere bovenveen. Gedurende 70 minuten lig ik te Netflixen terwijl het apparaat zijn werk doet. Dit is wel heel relaxed afslanken. Het voelt in eerste instantie vreemd, alsof er een flinke zuignap aan je been zit, daarna voel je eventjes de kou, maar ook dat gevoel verdwijnt al snel, omdat je huid verdoofd raakt. Het doet geen pijn, het voelt hoogstens een beetje oncomfortabel. Na de behandeling worden de gebieden nog even gemasseerd en voor ik het weet, zit ik alweer op de fiets naar huis.

De plekken die de applicator heeft behandeld, zijn een beetje gevoelig, en kunnen wat gaan jeuken. Ik moet komende weken verder gember, kurkuma en knoflook zo veel mogelijk laten staan. Deze werken namelijk ontstekingsremmend en kunnen het afvoeren van de vetcellen verminderen. Ik ben dol op gemberthee, maar for the greater good word ik komende weken een gember-geheelonthouder. Daarnaast moet ik twee keer per dag zo’n drie minuten de behandelde plekken masseren. Verder krijg ik geen instructies mee, ik kan gewoon alles doen wat ik hiervoor ook deed. Gelukkig maar, want als ik niet kan sporten, zal straks alles uit shape zijn behalve de binnenkant van mijn bovenbenen.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Over een paar weken meer!

Wist je dat CoolSculpting het enige wereldwijde concept is met FDA-approval? De CoolSculpting Kliniek is de enige aanbieder in Nederland. Meer weten? Check coolsculptingkliniek.nl

Beeld: Adobe Stock