Kersverse ouders: zo verlies je elkaar niet uit het oog

We got you!

kersverse ouders

Als je kersverse ouders bent, hebben jullie een prachtige nieuwe toevoeging aan jullie gezin verwelkomd. Dat betekent dat je klaar bent om de wereld van luiers, slapeloze nachten en onvoorwaardelijke liefde te betreden. Maar te midden van al die vreugde en veranderingen is het gemakkelijk om elkaar uit het oog te verliezen. Geen paniek! Wij hebben wat bruikbare tips verzameld, deze tips maken deze leuke, hectische periode iets makkelijker.

Accepteer dat hulp welkom is 

Laten we eerlijk zijn, ouderschap is geen makkelijke klus. Het is oké om hulp te vragen, of het nu gaat om familie, vrienden of zelfs professionele ondersteuning. We hebben als mensen vaak de neiging om hulp af te wijzen. Want, “we zijn toch niet zwak?”. We kunnen alles écht wel zelf volgens onszelf. Toch hoeft dit helemaal niet zo voor de hand liggend te zijn. Hulp accepteren is niet zwak, het is juist sterk. Het is knap om te erkennen dat je niet alles alleen hoeft te doen. Hulp kan in allerlei vormen komen. Het hoeft echt geen groot iets te zijn. Het aannemen van een gekookte maaltijd kan je al enorm helpen!

Maak tijd voor elkaar, ook aan het begin 

Te midden van de chaos van nieuwe ouders zijn, kan het gemakkelijk zijn om jezelf te verliezen in de behoeften van jullie kleintje. Maar vergeet niet om ook tijd te maken voor elkaar. Plan regelmatig datenights (of datenapjes als jullie niet weg kunnen), waar jullie kunnen ontspannen, lachen en genieten van elkaars gezelschap. Vergeet niet dat een zwangerschap en bevalling veel van het lichaam vraagt. Het kan zo zijn dat je lichaam - of je relatie tot je lichaam - wat is veranderd. Intimiteit kan daarom spannend zijn, vooral aan het begin. Push het daarom niet tijdens deze momenten. Laat het enkel komen als het goed voelt en absoluut niet onprettig of pijnlijk is. Mocht je er wel aan toe zijn, kun je eens kijken wat goed voelt. Misschien wil je jezelf eerst eens herontdekken met bijvoorbeeld sextoys.

Stel geen hoge eisen aan jezelf of elkaar 

Als kersverse ouders is het gemakkelijk om jezelf te veel druk op te leggen. Maar onthoud, perfectie is een mythe en ouderschap is een leerproces voor ons allemaal. Wees lief voor jezelf en voor elkaar, en vergeet niet om te lachen om de chaos van het leven met een pasgeboren baby.

Met een beetje hulp, liefde voor elkaar en de juiste tools, kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie relatie sterk en gezond blijft. Dus, omarm die slapeloze nachten en geniet van het avontuur van ouderschap - jullie zijn er samen klaar voor!

Lifestyle
  • Adobe Stock