Food
Food
|
Zo lang kun je een geopende fles bubbels nog bewaren
Het is altijd heerlijk om een glas champagne, Prosecco of een andere bubbel te drinken, maar wat als je na een feest of speciale gelegenheid een fles geopende over hebt? Kun je deze nog bewaren, of is het einde verhaal zodra de kurk eraf is? We vertellen je hoe je het beste omgaat met een geopende fles bubbels.
Food
|
Duidelijk over vetten: waarom ze niet allemaal slecht voor je zijn
Vet heeft jarenlang een slechte reputatie gehad, maar steeds meer onderzoek toont aan dat gezonde vetten juist thuishoren in een evenwichtig en gezond voedingspatroon. Wil je weten wat het verschil is, en hoe je de juiste binnenkrijgt? Wij geven je tips.
Food
|
Zolang kun je je aangesneden kerststol nog bewaren
Kerststol is een heerlijke traktatie die veel mensen tijdens de feestdagen niet kunnen weerstaan. Het zachte, zoete brood is meestal gevuld met rozijnen en amandelspijs en is een traditioneel onderdeel van het kerstontbijt of -lunch. Maar wat nu als je een flinke kerststol hebt aangesneden en er nog een deel over is? Hoe lang blijft deze lekkernij eigenlijk goed? Spoiler: langer dan je denkt!
Food
|
Te veel gegeten? Zo kom je snel van dat overvolle gevoel af
Heb je je tegoed gedaan aan al het lekkers tijdens het kerstdiner, maar zit je zó vol dat je er bijna misselijk van bent? Aangezien dit ongemakkelijk kan zijn, wil je zo snel mogelijk van dit gevoel afkomen. We hebben een aantal tips om het overvolle gevoel te verlichten.
Food
|
10 verrassende feitjes over gourmetten die je nog niet wist
Gourmetten is een traditie die niet meer weg te denken is uit Nederland. Maar wist je dat wij het niet eens bedacht hebben? Of dat het vroeger met hout werd gestookt? Met deze tien feitjes heb je altijd iets leuks om op te gooien als het gesprek stilvalt aan de gourmettafel.
Food
|
Zo maak je zelf de lekkerste gezonde sausjes voor bij het gourmetten
Een gezellige gourmetavond is niet compleet zonder lekkere sausjes, maar kant-en-klare opties zitten vaak vol suiker, zout en ongezonde vetten. Gelukkig kun je met een paar simpele ingrediënten zelf gezonde, smaakvolle sauzen maken. Hier zijn vijf recepten die jouw gourmetfeest niet alleen lekker, maar ook voedzaam maken!
Food
|
Zo maak je glitter-stoofpeertjes voor een sprankelend kerstdiner
Met de feestdagen draait alles om dat extra beetje magie. Waarom zou je dat niet doorvoeren tot in je dessert? Glitter-stoofperen zijn dé showstopper voor je kerstdiner of oudejaarsavond. Deze feestelijke twist op het klassieke nagerecht maakt indruk met zijn sprankelende gouden en roségouden glitters, en ze smaken nog heerlijk ook!
Food
|
Met deze geniale drinkhack voorkom je een kater na de kerstborrel
Het feestseizoen is in volle gang, wat betekent dat er waarschijnlijk heel wat borrels en diners op de planning staan waarbij de nodige drankjes worden genuttigd. Supergezellig, maar die vervelende kater de volgende dag is minder leuk. Gelukkig hebben we een slimme drinkhack voor je: hiermee voorkom je dat je teveel drinkt en sta je de volgende ochtend fris en fruitig op, zónder kater!
Food
|
Dit fruit kun je met schil eten
Het eten van fruit is een geweldige manier om je dagelijkse portie vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen. Vaak schillen we fruit voordat we het eten, maar wist je dat je bij sommige fruitsoorten de schil juist wél kunt eten? De schil zit vaak boordevol voedingsstoffen en vezels die je gezondheid kunnen ondersteunen.
Food
|
Zó maak je gourmetten gezond
Gourmetten is een geliefde traditie tijdens de feestdagen, maar wordt vaak ook gezien als een calorierijke maaltijd vol vet vlees en zware sauzen. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn! Met een paar slimme keuzes kun je van gourmetten een heerlijke en gezonde maaltijd maken, zonder in te leveren op smaak of gezelligheid. Hier zijn onze tips om gezond(er) te gourmetten.