Zelfbruiner verwijderen: zo doe je dat

Eerste hulp bij mislukte self tan.

zelfbruiner verwijderen

Het wordt weer lekkerder weer en dat nieuwe jurkje staat nét wat leuker met een zomers kleurtje op je huid. Ben je iets te enthousiast geweest met de zelfbruiner en zit je onder de vlekken? We delen vijf manieren om het goedje van je lichaam te verwijderen.

Mislukte tan

Het is weer die tijd van het jaar: het begint steeds lekkerder weer te worden, maar je huid is nog niet echt voorbereid op jurkjes en rokjes. Een turbosessie zonnebank is niet bepaald gezond en dus is zelfbruiner een goed alternatief om een sunkissed glow te creëren. Soms pakt dit echter niet goed uit, zit je onder de vlekken en strepen en ziet je huid er allesbehalve natuurlijk gebruind uit. We delen daarom vijf manieren om de zelfbruiner weg te krijgen.

1. Scrubben

Met scrubben verwijder je de bovenste laag dode huidcellen. Door met een scrubhandschoen en een exfoliërende crème je huid goed te werk te gaan, zal de zelfbruiner in ieder geval voor een groot deel verdwijnen.

2. Weken in bad

Een chille manier om je zelfbruiner te verwijderen is om in bad te gaan. Als je minstens een halfuur in een warm bad blijft zitten, weekt je huid. Daarna even met een washandje erover heen en het bruine goedje is er zo af. Ook zwemmen in een zwembad met chloor of de zoute zee kan wonderen doen!

3. Citroensap

Citroensap staat bekend om de blekende eigenschappen en dat komt goed van pas bij het verwijderen van de meer hardnekkige zelfbruinervlekken. Doe hiervoor wat citroensap op een watje en wrijf hiermee de vlek goed in. Als je je huid vervolgens afspoelt zou de vlek al een stuk minder zichtbaar moeten zijn. Zo niet, dan kun je het nog eens herhalen. Maar, please note: dit werkt alleen voor een enkele vlek op bijvoorbeeld je handen. Je hele lichaam insmeren met citroensap is niet zo'n goed idee.

4. Olie

Ook lichaamsolie kan helpen bij het verwijderen van zelfbruiner. Dit lost het goedje namelijk op, waardoor het er makkelijker af te halen is. Het maakt in principe niet uit wat voor olie je gebruikt, als het maar goed intrekt.

5. Zelfbruinerverwijderaar

Ben je echt wanhopig en werken alle bovengenoemde opties niet? Dan zijn er nog altijd producten die speciaal ontwikkeld zijn om zelfbruiner te verwijderen. Deze bevatten vaak actieve ingrediënten zoals glycolzuur of salicylzuur en zorgen ervoor dat de meest hardnekkige wortelkleuren binnen no-time van je huid verdwijnen.

Beauty en Fashion
  • Grazia, FEM FEM
  • Adobe Stock