Zo vaak zou je je haarborstel moeten wassen

Denk jij bij het lezen van deze titel: “Huh? Je haarborstel wassen?” Dan ben je niet de enige. Hoewel we regelmatig van alles wassen, denken we niet zo snel aan onze haarborstel. Toch zou je het wél moeten doen en ben je vast overtuigd als je weet wat er allemaal op je borstel ‘leeft’.

Lees ook

Onderzoek

Recent onderzoek van de Universiteit van Arizona heeft aangetoond dat op de gemiddelde haarborstel meer bacteriën leven dan rondom de afvoer van een gootsteen of in de etensbak van je (eventuele) hond. Dat staat gelijk aan ongeveer 3.500 kolonies bacteriën per vierkante inch. Wij hebben dat even omgerekend en da's dus ongeveer 2,5 centimeter. Ai…

Vet en futloos haar

Los van het precieze aantal bacteriën is het heel belangrijk dat je je borstel regelmatig wast, want borstelen met een vieze borstel kan er voor zorgen dat je haar futloos en sneller vet wordt. En maak je het echt heel bont, dan kan het ook zorgen voor nare geurtjes en huidirritaties.  

Schoonmaken

Tijd om de boel dus eens goed te reinigen. Maar hoe en hoe vaak? Haarexpert Neil Barton: “Je kunt het best zo'n drie keer per week losse haren uit de borstel verwijderen. Als je daarnaast eens per week je borstel wast met warm water en een milde shampoo, zit je wel goed.”

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook