Met de ASICS World Ekiden blijf je gemotiveerd om te bewegen

Trommel je vrienden op, pak je sportschoenen uit de kast en trek je fijnste sportlegging aan want de allereerste virtuele Ekiden is een feit. Deze uit Japan afkomstige estafetterun gaat 11 november van start. Je krijgt tien dagen de tijd om met jouw team samen 42,2 km af te leggen en dus de online finish te behalen!

Lees ook

In de startblokken…

Ja ook jij, want deze marathon is geschikt voor iedereen onafhankelijk van je niveau. Uit onderzoek is gebleken dat 42 procent van de hardlopers weinig tot geen motivatie heeft om een stuk te rennen zonder hardloopdoel in zicht. Het sportmerk ASICS haalt met de slogan ‘Sound Mind Sound Body’ aan dat je fysieke en mentale gezondheid met elkaar in verbinding staat. Met de huidige maatregelen kunnen we ons sneller geïsoleerd of eenzaam voelen wat niet bevordelijk is voor onze mentale staat. Om ons weer blij te laten voelen in ons hoofd én lichaam heeft ASICS de estafetterun bedacht waarbij teamspirit centraal staat.

Happy in Shape test uit

Hoofdredacteur Hilde Veeren: “Ik ben dol op hardlopen. Het heeft zoveel voordelen. Je sport, je bent buiten en na een drukke dag kun je echt even helemaal je hoofd leeg maken. Ik mis de wedstrijden enorm. Eigenlijk zou ik dit jaar naar New York gaan voor de marathon, maar die is natuurlijk afgelast. Trainen met een doel vind ik fijn. Je gaat ergens voor en dat helpt mij enorm om gemotiveerd te blijven. Deze Ekiden is perfect! Je loopt een marathon in estafettevorm, samen met een team! Daarbij loopt iedereen een ander deel en een andere afstand, in zijn favoriete loopgebied. Samen sporten, maar dan op afstand, waarbij je het stokje – in dit geval een tasuki – als het ware digitaal doorgeeft. Ik heb de laatste tijd veel rustige en korte loopjes gedaan, maar voor de Ekiden wil ik mijn training echt even aanscherpen. daarbij ga ik zeker gebruik maken van de tools die ASICS biedt! Daarbij test ik de nieuwe ASICS NOVABLAST™ schoenen. Deze hebben een speciale zool met een speciale FLYTEFOAM™ Blast-technologie, waarbij je gelanceerd wordt! Ik ben ontzettend benieuwd en ga jullie binnenkort meer vertellen over mijn training en de schoenentest.”

Comfort op nummer één

De NOVABLAST™ schoen heeft een trampoline-effect door de FLYTEFOAM™Blast-technologie. De zool is hierdoor dikker, waardoor je dus hoger van de grond staat dan bij andere hardloopmodellen. Verder is er een kwalitatieve luchtcirculatie aanwezig waardoor je voeten continue verkoeling krijgen. Kortom: een schoen voor optimaal comfort tijdens lange afstanden. Verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren waarmee je in stijl over de finish rent.

Ready, set, go

Je maakt via de website een team aan met maximaal zes personen of je sluit je aan bij een reeds bestaand team. Ren samen met hardlopers van over de hele wereld, van Portugal en Italië tot aan Brazilië, voor een unieke ervaring. Met jouw team is het de bedoeling om zes verschillende etappes te rennen. Er zijn drie etappes van 5 km, twee etappes van 10 km en één van 7,2 km om zo samen toe te werken naar de beruchte 42,2 km en dus de finish te behalen! Na elk behaalde afstand moeten de deelnemers een digitale Japanse Tasuki, oftewel een smalle stoffen band, doorgeven aan elkaar. Het race-platform maakt gebruik van zowel Race Roster als de Runkeeper App. Het maakt dus niet uit waar je bent, want middels je Apple Watch, Fitbit of via de online platforms houdt je iedereen zijn voortgang in de gaten én kun je elkaar non-stop motiveren. Is een stevige training alweer enige tijd geleden? Geen reden tot paniek: ASICS verzekerd je van succes met gratis tools. Zo ontvang je deskundige tips en coaching wanneer de wedstrijddag nadert.

Ga jij deze once in a lifetime uitdaging aan? Geef jou en je team dan hier gratis op via de ASICS website. Kun je niet wachten op Hilde’s review, maar wil je de NOVABLAST™ al zelf ervaren? Bekijk ze hier in de webshop.

Laatste nieuws

Zie ook