Healthy Happy Hillside

Healthy snacks en sappen, sportklassen en massages, all day long.

Lees ook

Redacteur Lisa reisde naar Hillside Beach Club, een vakantieoord in de Turkse kustplaats Fethiye. Droom weg bij deze zonovergoten azuurblauwe privébaai. Misschien alvast boeken voor komende zomer?

Na een reisdag van acht uur word ik door een taxi van mijn resort Hillside (met wifi!) opgehaald van het Dalaman Airport. De chauffeur vertelt dat het circa een uur rijden is tot we bij ‘de hemel op aarde’ zullen arriveren. Dat klinkt goed, en ik droom weg bij de groene heuvels en azuurblauwe baaien die we onderweg passeren. Het schemert als we het terrein oprijden en de sfeervolle verlichting geeft het resort (dat tegen een berg is gebouwd) een knus gevoel. Ik word opgevangen door Ipek en krijg uitleg over de diverse buffetten, de clubcard (waarmee je onder meer sportactiviteiten kunt boeken), de Hillside-app en mijn kamer. Omdat mijn appartement een eindje lopen is, word ik er met een golfkarretje naartoe gebracht. Chill! Bij de bouw van het resort wilde de organisatie de natuur zo veel mogelijk behouden. Daarom zijn de appartementen tegen de berg aan gebouwd en zijn er geen liften, maar stenen trappen die naar de kamers leiden – niet per se handig als je met zware koffers reist, wel goed voor de beweging. Het appartement heeft twee kamers en een soort open woonkamer met uitzicht op de idyllische privébaai. Ik kan nu al niet wachten om morgenochtend in dit schitterende resort te ontwaken. Maar eerst even wat slaap pakken.

Me-time

Als ik om 10 uur wakker word, is het te laat om bij het reguliere ontbijtbuffet aan te schuiven. Gelukkig is er op het resort een aantal restaurants, waar op verschillende tijdstippen kan worden gegeten. Bij Pasha kun je tot 12.00 uur terecht voor een late breakfast, ideaal voor de uitslapers onder ons (moi). Er zijn talloze gezonde opties, ook voor degenen die een glutenvrij, vegan of vegetarisch dieet volgen. Fijn! Terwijl ik op het buitenterras van een groen sapje en yoghurt met vers fruit geniet, voel ik de temperatuur al snel oplopen. Tot 3 uur ’s middags staat er niets op de planning, dus ik neem het ervan en ga een boek lezen op Main Beach, een van de vier stranden die bij de club horen. Na een tijdje valt mijn oog op de rode knop die op de parasol zit bevestigd, waar heel uitnodigend push op staat. Je begrijpt, ik kan het niet laten om erop te drukken en jawel, nog geen minuut later staat er een vriendelijke medewerker naast mijn ligbed om te vragen wat hij voor mij kan betekenen. Ik bestel een verse sap met een schaaltje druiven en voel mij een beetje decadent, maar ach… Dat mag ook wel een keer, toch?

‘Ik begin de ochtend met een ontspannen yogasessie op Serenity Beach’

Tegen het eind van de middag word ik bij de Nature Spa verwacht voor een traditionele kruidenoliemassage. De spa ligt in het bos verscholen achter Silent Beach (een van de adult only-stranden) en doet Balinees aan. Als ik bij de receptie aankom, staat de masseuse al op mij te wachten. Via houten trappetjes en langs verschillende beekjes met bloemen brengt ze mij naar de massagekamer. Tijd om te ontspannen.

Rondje joggen

Even kunnen chillen is natuurlijk zalig, maar een hele dag niksen is niets voor mij. Na de massage staat mijn stappenteller op 5211 en aangezien ik minimaal 10.000 stappen per dag wil zetten, moet ik dus nog even aan de bak. Tijd om een rondje te joggen. Tegelijkertijd een mooie manier om het resort te verkennen, waar ik nog niet echt aan ben toegekomen. Ik doe een warming-up, ren tien keer mijn stenen kamertrap op en af en begin mijn ronde. Onderweg kom ik langs de tennisbanen, het volleybalveld en het restaurant. Ook spot ik een hele batterij aan mountainbikes en een balie waar je zeiltochten kunt boeken zoals de twaalfeilandentocht, catamarantour en sunset-boottocht (die voor vanavond helaas al is volgeboekt). Na mijn cooling-down ga ik een hapje eten, lekker luieren aan het zwembad en daarna bijtijds naar bed.

Mindfulness

De volgende ochtend begin ik met een ontspannen yogasessie op Serenity Beach. Bij aankomst zie ik dat er niet alleen voor yogamatten is gezorgd, maar ook voor handdoeken, water, dekens en zelfs appels. Als alle deelnemers zijn gearriveerd, start de les en krijgen we instructies om onder meer de zonnegroet, downward facing dog en warrior pose aan te nemen. Na 50 minuten yoga is het tijd voor het meditatieonderdeel en dan zit de les er alweer op. Inmiddels is de ochtendzon achter de heuvels vandaan gekropen en voel ik aan m’n maag dat het tijd is om te ontbijten. Ik kies voor suikervrije pancakes, een schaaltje vers fruit en een koffetje en ga daarna even m’n vitamine D-niveau op peil brengen. Met veel zon!

Suppen

Wat betreft wateractiviteiten biedt het resort volop mogelijkheden. Leuk om te weten: Hillside heeft de eerste waterski- en wakeboardschool van Turkije en heeft een paar jaar geleden de wereldkampioenschappen gehost. Aangezien ik weleens heb gewakeboard, wil ik voor het middagprogramma iets nieuws doen. Ik twijfel tussen duiken, windsurfen en suppen, oftewel stand up paddling. Ik kies voor het laatste en verken de prachtige Golf van Fethiye. Het water is superhelder en onderweg spot ik diverse soorten visjes. Leuk!

Eén ding is zeker, op het resort hoef je je absoluut niet te vervelen. Gedurende de dag is er genoeg te doen en het programma wisselt dagelijks. Zo kunnen volwassenen op zaterdagavond in de nachtclub van Pasha extra calorieën verbranden en is er voor kids een theatervoorstelling. Verder wordt er eens per week een buitenbioscoopavond georganiseerd en een concert op het water. Speciaal voor creatievelingen is er Artside, waar je onder meer kunt zijdeschilderen, aquarellen en mozaïeken. En voor kinderen zijn er – afhankelijk van de leeftijd – verschillende clubs waar ze naartoe kunnen voor vermaak. Ideaal als ouders aan een pilatesles of voetbalwedstrijdje willen meedoen.

‘Bij de spa word ik verwacht voor een traditionele kruiden­ oliemassage’

Excursies 

Hoewel er op het resort genoeg te doen is, biedt Hillside ook vertier buiten de club. Je kunt op wandelexcursie naar het nabijgelegen plaatsje Lycia (‘een van de mooiste routes ter wereld’), op jeepsafari of in alle vroegte mee op visavontuur op de Egeïsche Zee. Heel gaaf! Helaas is het na dag twee voor mij alweer tijd om mijn koffers te pakken, de volgende ochtend word ik in alle vroegte opgehaald om naar Nederland te vliegen. Daarom heb ik – op de wandeltour na – deze excursies helaas niet kunnen doen. Reden genoeg om snel terug te keren naar dit paradijsje!

Kijk voor meer informatie op hillsidebeachclub.com

Tekst: Lisa van der Heide

Fotografie: Hillside Beach Club

Laatste nieuws

Zie ook