Recept: een heerlijke borrelplank voor Eet Geen Dierendag

Deze vegetarische borrelplank is perfect voor Eet Geen Dierendag
Borrelplank voor Eet Geen Dierendag

Vandaag is het dierendag! En op dierendag eten wij natuurlijk geen vlees, dus noemen wij de dag van het dier Eet Geen Dierendag. Wel zin om borrelend het weekend in te luiden? Wij delen een borrelplank die vega-proof is, voor op je vega-vrijdag! 

Jaimy's Kitchen 

Speciaal voor Eet Geen Dierendag stelden vijf foodbloggers hun ultieme vegetarische borrelplank samen: rijkelijk gevuld en supersmakelijk! Onze favoriet? De plank van Jaimy's Kitchen waar naast vegetarische bitterballen groenten, brie, vijgen, bramen, rode besjes en olijven op liggen. O, en voordat we het vergeten: deze bitterballen zijn bedoeld voor in de airfryer en zijn dus nèt iets gezonder.  

Ingrediënten 

1 pak Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterbal 12 stuks

Voor het fruit
3 vijgen
100 gram rode besjes
100 gram bramen
3 prikkers

Voor de groenten
165 gram verse olijven
75 gram zongedroogde tomaatjes
½ komkommer
1 gele paprika
10 wortels
2 el olie

Voor de dips
1 el mosterd
100 gram hummus

Voor de kaas
200 gram oude kaasblokjes
1 brie
1 Le Marcaire

Extra
Spelt crackers
Rijst crackers

How to prepare

De groenten
Verwarm de oven op 200 graden. Schil en was de wortelen en wrijf in met olie. Rooster de wortelen ongeveer 35 minuten in de oven. Snijd de komkommer en gele paprika in reepjes. Leg de olijven in een kommetje. Ook de zongedroogde tomaatjes mogen in een kommetje.

De bitterballen
Verwarm de Airfryer op 200 graden en bak de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen 10-12 minuten lekker krokant. 

De rest van de borrelplank:

  1. Snijd de vijgen in partjes. 2. Rijg de bramen aan de prikkers. Voeg de hummus en mosterd beide in een (apart) kommetje. 3. Snijd blokjes van de oude kaas en haal de brie en Le Marcaire alvast uit de koelkast. 4. Maak dan de borrelplank op door eerst een kommetje op een plank te zetten waar de bitterballen in komen. Zet ook de bakjes met dips, olijven en zongedroogde tomaatjes op de borrelplank. 5. Leg hier nu de wortelen, komkommer en gele paprika omheen. Leg ook de blokjes kaas, brie en Le Marcaire op de plank. Leg de spiesjes met bramen op de plank. Voeg ook beide soorten crackers op de plank toe. 6. Voeg als laatste de vijgen en rode besjes toe op de lege plekjes. Zodra de VEGA bitterballen klaar zijn, mogen deze in het lege bakje toegevoegd worden.
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0a4ae02e531', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });