Weekend is almost over, en die twee vrije dagen kun je maar beter goed afsluiten. Zeker op een druilerige dag als deze is er niets fijner dan een relaxte zondagborrel. Wij delen opnieuw een vegetarische borrelplank. Enjoy!
Kruidig
JoorKitchen stelde deze borrelplank samen en combineerde de vegetarische bitterballen met knoflookchampignons en rozemarijn. Een erg smaakvolle borrelplank dus, waarbij herfstige smaken gecombineerd zijn. En om de plank extra feestelijk te maken, worden de hapjes geserveerd met het drankje black ginger.
Ingrediënten
1 pak Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen
mosterd
Voor de kruidenboter
150 gram kruidenboter
2 takjes verse rozemarijn
1 teentje knoflook
1 afbakbrood
peper & zout
Voor de knoflookchampignons
250 gram kastanjechampignons
1 teentje knoflook
verse peterselie
peper & zout
Extra
1 portie kaashapjes met honing en koffiepoeder
1 espresso per persoon
1 fles ginger ale
rozemarijn
How to prepare
Voor de kruidenboter
1. Laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen. Pers of snijd het teentje knoflook klein. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze zo klein mogelijk. 2. Meng dan de zachte roomboter met de rozemarijn en de knoflook en breng op smaak met flink wat peper en zout. 3. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd het brood in stukjes en bak het eerst af indien nodig.
Voor de kaas met honing en espresso
Snijd de kaas in blokjes en doe de honing en espresso ieder in een apart kommetje. Zet weg tot gebruik.
Voor de black ginger
Zet voor iedere persoon aan tafel 1 espresso en laat afkoelen. Als je de borrelplank serveert, schenk je de glazen in met ginger ale, voeg je een takje rozemarijn toe en schenk je vervolgens 1 espresso per persoon in het glas.
Voor de bitterballen
Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je de bitterballen afbakt kort voordat je de borrelplank gaat serveren, dan zijn de bitterballen het lekkerst. Nog een tip: laat ze na het bakken in de oven nog 2 minuten liggen buiten de oven, dan zijn ze daarna op hun best!
Voor de champignons
1. Snijd de kastanjechampignons met steel in kwarten. 2. Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog vuur en bak de champignons in 6 à 7 minuten goudbruin en gaar. 3. Voeg 1 minuut voor het eind van de baktijd het fijngesneden of geperste knoflookteentje toe. 4. Breng de champignons op smaak met peper en zout en bestrooi ze met verse peterselie.