Recept: vegan supreme burger

Zin in comfort food? Probeer deze eiwitrijke, sojavrije burger!

Lees ook

Op zijn tijd doet comfort food het goed. Groentechips, zoete aardappel frietjes en vega(n) burgers bewijzen dat het geliefde voedsel lang niet altijd ongezond hoeft te zijn, en dat de variaties eindeloos zijn. Zin in zo’n nieuwe variatie? Wij delen een recept met een net-geïntroduceerde vegan burger. 

Sojavrij 

Quorn introduceert de Vegan Supreme Burger die superrijk is aan eiwitten en niet – zoals de meeste andere plantaardige burgers – is gemaakt van soja. ‘Waarvan dan wel?’ horen we je denken. Een belangrijk ingrediënt is mycoproteïne: een vrij onbekende en plantaardige schimmeleiwit waar we eerder dit artikel over schreven. Interessant, maar ook heel lekker door de combinatie me boerenkool, champignon en avocado. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

4 meergranenbollen met zaden
4 Quorn Supreme Vegan Burgers
1 avocado
250 gram champignons
100 gram boerenkool
1 tl chilivlokken
8 el hummus
zonnebloemolie
zout en peper

Zelfgemaakte rode ui-tomatencompote
1 rode ui
10 cherrytomaten
2 el balsamicoazijn
zonnebloemolie
peper & zout 

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op de grillstand. 2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de rode ui in ringen en halveer de cherrytomaten. 3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de rode ui glazig. Zet het vuur laag en voeg de cherrytomaten en balsamicoazijn toe. Laat 5 minuten op laag vuur sudderen tot de balsamicoazijn stroperig is. Bestrooi met zout en peper. Zet het vuur uit en zet de rode uien-tomatencompote apart. 4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op het vuur en roerbak hierin de boerenkool 4 minuten totdat die knapperig is geworden. Voeg chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. 5. Haal de boerenkool uit de pan en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur tot ze het meeste vocht zijn verloren en goudbruin kleuren. 6. Verdeel de Supreme Vegan Burgers over het ovenrooster en bak deze 14 minuten onder de grillstand in de oven. 7. Verdeel boerenkool over de onderzijde van de broodjes en leg hier de burgers op. Verdeel de plakjes avocado en de rode ui-tomatencompote over de burger en leg hier de bovenkant van de broodjes op. 

Laatste nieuws

Zie ook