Dit alcoholische drankje blijkt een wondermiddel voor je huid

Wie had dit gedacht?

Lees ook

Het liefst zou je misschien elke dag een glas rode wijn drinken, maar overmatig drinken gaat ten koste van je huid. Je zou sneller rimpels, vergrote poriën en rode vlekken krijgen. Toch is er één manier waarop wijn in je voordeel kan werken: als gezichtsmasker doet het drankje naar verluidt wonderen.

Wondermiddel

Rode wijn blijkt een ongelofelijk effectief ingrediënt te zijn voor de huid. De drank bevat anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen, die zowel op korte als op lange termijn een positief effect zouden hebben. Een wijnmasker kan zelfs huidziekten als rosacea en acne verhelpen, wordt gezegd. Dat is nog niet alles: dermatoloog dr. Lilly Talakoub vertelt dat het zuur van de druiven dode huidcellen verwijdert en zo verkleuring, droogheid en vlekjes verhelpen.

Zo maak je het masker

Dus in plaats van een glas wijn in te schenken vanavond, gebruik je rode wijn voor een heerlijk gezichtsmasker. Je kunt het best een niet al te oude wijn gebruiken. Je wilt namelijk zo min mogelijk gist in het masker hebben. Meng de wijn vervolgens met wat Griekse yoghurt, dit brengt de zuurgraad van de wijn in balans. Laat het masker zo’n tien minuten intrekken en spoel met lauw water af. Het overgebleven goedje kun je drie dagen bewaren in de koelkast.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook