De 8 haarstijlen die dit voorjaar hot & happening zijn

Weg met die corona-coupe!

Lees ook

Ben jij je corona-coupe helemaal zat? Dan sprong je vast een gat in de lucht toen je hoorde dat de kappers weer open mogen. Misschien heb je diezelfde middag nog een afspraak geboekt. Mocht je nog geen idee hebben hoe je je haar wilt laten knippen, laat je dan inspireren door de populairste kapsels voor het voorjaar van 2021.

Lente haartrends

Verschillende celebrity hair stylisten zoals David Lopez, Naeemah Lafond en Laura Polko, onthullen de populairste kapsels voor het nieuwe seizoen. Van curtain bangs tot kleurrijke korte koppies; kijk mee.

1. The Mullet

Vergeet de vooroordelen die je hebt over het matje, want de 2021 variant is ontzettend cool. 'Mullets zijn vrouwelijker geworden', aldus Lafond. 'De zachtere vorm zorgt ervoor dat de haarstijl toegankelijker is en bij alle soorten haartexturen past.' Van stijl haar tot krullen en alles er tussenin: kan gewoon.

2. Bangs

Wil je experimenteren met je coupe zonder teveel aan de lengte te doen? 'Dan is een pony een goede eerste stap', zegt Lopez. 'Van kaarsrecht tot lekker speels, er zijn talloze stijlen om uit te kiezen.' Tip: vraag bij de salon of ze je pony wat zachter kunnen maken, zodat het natuurlijker uitgroeit.

3. Curtain bangs

Als je voor een pony besluit te gaan, kun je hem ook in de vorm van een gordijntje laten knippen. Was in de 90's populair en nu weer. 'Als je niet klaar bent voor een rechte pony, kun je ook beginnen met de curtain bangs. Zo kun je de plukken achter je oren stoppen als je er even klaar mee bent.'

4. De bob

Lang leve de bob! De klassieke kinlengte haarstijl is nog altijd populair en wel omdat hij bij alle haartexturen past. 'Een speelse bob die niet kaarsrecht is, is hot op het moment', zegt LaFond. 'Het ziet er niet alleen cute uit, maar is ook praktisch. Je hoeft er namelijk niet veel aan te doen, omdat hij best een beetje messy mag zijn.'

5. Middenscheiding

Draag je altijd een zijscheiding? De middenscheiding is een makkelijke manier om je kapsel in een handomdraai een heel andere look en feel te geven. 'Alsof je zo uit een fashion magazine komt gelopen', aldus Lopez.

6. Rond met textuur

Je natuurlijke haar is natuurlijk altijd stijlvol, maar dit voorjaar draait het allemaal om het omarmen en showen van je krullen en golven. 'Natural hair mag gezien worden en we zien dan ook rondere en vollere vormen waarmee we de natuurlijke textuur van ons haar vieren', zegt Lopez.

7. Kort en kleurrijk

Wil je een drastische verandering? 'Neem een voorbeeld aan Demi Lovato en ga voor een korte lengte en opvallende kleur', tipt Lopez. 'Als je eraan toe bent om echt eens te experimenteren, is dit the way to go. Ga wel regelmatig naar de kapper om de vorm en kleur mooi te houden.'

8. De 90's opkrullende haarpunten

Alle beauty trends maken op een gegeven moment een comeback en nu is de beurt aan de opkrullende haarpunten. 'Super makkelijk om met iedere haartool te creëren, of het nou een föhn, stijltang of krultang is', zegt Polko. 'Het is ook een goede manier om dode puntjes te verdoezelen.'

Bron: Health | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook