De beste serums voor lang, vol en gezond haar

Wordt jouw haar dunner en valt het veel uit?

Lees ook

Gezond en dik haar is voor velen een droom, maar helaas is de realiteit vaak dunner wordend haar en veel haarverlies. Zeker naarmate je ouder wordt. Het is iets wat erbij hoort, maar toch kun je moeder natuur een handje helpen door goed voor je hoofdhuid en haar te zorgen.

Lang, vol en gezond haar

'Als je problemen met je haar hebt, heeft dat vaak niet maar één reden, maar zijn er meerdere onderliggende oorzaken', legt trichologist Bridgette Hill uit. 'Haarverlies dat ik zie is meestal genetisch, hormonaal of gerelateerd aan bepaalde tekorten.' Daarnaast kun je ook periodes hebben waarin je haar gezonder of minder gezond is. Als je lichaam door een -positieve of negatieve- verandering gaat bijvoorbeeld, denk aan ziekte of zwangerschap.

Mocht je last hebben van ongezonder, dunner of minder haar, dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een oplossing. Die is er natuurlijk niet altijd, maar je zou je eens kunnen verdiepen in haarserums die haaruitval tegengaan. Zulke serums zitten vaak vol met ingrediënten die haargroei stimuleren, haaruitval tegengaan en je haar dikker, langer en gezonder maken. Wij hebben er een aantal voor je verzameld die het proberen waard zijn.

Mocht je nou echt zonder duidelijke reden opeens last hebben van extreem veranderend haar, dan is het altijd goed om eens een bezoekje aan de huisarts te brengen om achter de onderliggende oorzaak te komen.

Bron: Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook