Monica Geuze voor het eerst openhartig over traumatische ervaring

De vlogger zit al bijna vier jaar in therapie.

Lees ook

Hoewel Monica Geuze over alles heel open is, houdt ze sommige dingen ook voor zichzelf. Bijvoorbeeld dat ze al zo'n vier jaar in therapie zit om een trauma te verwerken. “Ik heb me daar nooit echt over uitgelaten”, aldus de vlogger.

Gewapende mannen

Monica en haar gezin gaan binnenkort verhuizen. Maar eerst wordt er nog een goed beveiligingssysteem geïnstalleerd in haar nieuwe Amsterdamse woning, vertelt ze in haar nieuwste vlog. “Dat geeft een veilig gevoel. Ik moet zeggen dat veiligheid voor mij best wel een dingetje is. Ik heb me daar nooit echt over uitgelaten in een vlog, maar ik ben overvallen onder mijn huis”, legt ze uit.

Toen ze nog samen was met Lars en in Amsterdam woonde, werden ze in de garage onder haar huis overvallen. Het gebeurde zo'n vier jaar geleden, vlak voordat ze zwanger werd van Zara-Lizzy. “We zijn beroofd van onze horloges door drie gewapende mannen”, vertelt ze.

EMDR therapie

Die heftige ervaring is haar niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik heb daar best heel lang nog last van gehad. Ik heb ook EMDR therapie gedaan om daar vanaf te komen.” Het ging steeds beter, totdat ze moeder werd. “Toen kwam het mega erg terug en voelde ik me constant super onveilig. Toen ben ik weer in therapie gegaan”, legt ze uit.

Flashback

Ze dacht daarna eindelijk van haar angst af te zijn, tot er een tijdje geleden een poging werd gedaan om in te breken in haar huis in Vinkeveen. Het lukte de overvallers niet om binnen te komen, maar zorgde voor Monica voor een flashback: “Het was een trigger waardoor ik weer in paniek raakte. Toen ben ik weer in therapie gegaan. Eigenlijk is het nu al vier jaar een ding dat constant speelt in mijn hoofd en dat ik me onveilig voel.”

Veiligheid

Onlangs deed de vlogger nog een hoop designerspullen weg, uit angst voor inbrekers. “Spullen boeien me niet, het gaat me erom dat ik me veilig voel en dat mijn familie zich veilig voelt”, aldus Monica. “Het is irritant dat het moet, maar veilig voelen staat ten alle tijden voorop.”

Emotioneel

Monica legt ook uit waarom ze de heftige ervaring en haar therapiesessies geheim hield. “Omdat het een ziek traumatische ervaring was. Ik kon daar niet over praten zonder heel emotioneel te raken. Het feit dat ik me vier jaar later nog steeds onveilig voel, zegt natuurlijk genoeg”, vertelt ze. Nu gaat het beter. “Ik kan er nu over praten zonder dat ik in janken uitbarst. Daarvoor was die EMDR therapie heel goed.”

Bron: YouTube | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook