Zien: celebs en BN’ers tonen hoe hun lichaam er echt uitziet na een zwangerschap

Zij besloten hun post-baby body niet te verbergen.

Vrouwen hebben vaak het idee dat ze er op een bepaalde manier uit moeten zien en balen na een bevalling als ze niet na een week weer in hun oude jeans passen. Hoewel het op Instagram misschien lijkt alsof bekende รฉn niet bekende dames na hun zwangerschap binnen no-time weer in shape zijn, is niets minder waar. Deze 12 BN’ers en celebs besloten daarom hun post-baby body niet te verbergen en daarmee een onrealistische lichaamsbeeld in stand te houden. Zij spraken zich openlijk uit over hun veranderende lichaam en hoe trots vrouwen daarop mogen zijn.

Shay Mitchell

Terwijl iedereen dacht dat de actrice na de bevalling al snel weer een shape was, deelde ze ruim een jaar later dat dat helemaal niet zo was.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell)

Roxeanne Hazes

Roxeanne is trots op haar tijgerstrepen die haar het grootste cadeau ooit gaven: haar zoon. “Shoutout naar alle mensen die van zichzelf proberen te houden in een maatschappij die je vertelt dat niet te doen”, laat ze weten.

Jenna Dewan

Zeven maanden na de bevalling, deelde Jenna een foto van haar post-baby body.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan)

Rose Bertram

Het model had dan wel snel haar oude figuur terug, dat betekent niet dat haar lichaam hetzelfde is gebleven. Op Instagram liet ze zien groeistrepen te hebben overgehouden aan haar zwangerschap en daar apetrots op te zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Bertram (@rose_bertram)

Ashley Graham

Moden Ashley Graham is all for body positivity. Gedurende haar hele zwangerschap deelde ze haar veranderende lichaam. Ook na de bevalling van haar zoon toonde ze haar naakte lichaam met groeistrepen. “Same me, nieuwe verhalen”, schreef ze erbij.

Kate Hudson

Twee maanden na de geboorte van haar dochter, deelde de actrice haar lichaam met de wereld. Alweer in de sportschool, omdat ze zich moest voorbereiden op een nieuwe film.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

Iskra Lawrence

Het plus-size model wilde twee weken na de bevalling graag echte beelden laten zien op Instagram. “Dit is nu mijn werkelijkheid. Ongewassen haar, nog steeds in volwassen luiers, geen slaap, lekkende tepels en hormonale acne”, schreef ze. “Ik hoop dat door dit te delen, anderen zich minder alleen voelen en weten dat het prima is om je niet altijd goed te voelen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iskra โœจ (@iskra)

Tia Mowry

“Sommige vrouwen hebben na de zwangerschap geen buik meer, bij anderen duurt het wat langer. Zoals bij mij”, schreef de actrice zeven weken na haar bevalling.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TiaMowry (@tiamowry)

Amy Schumer

Amy Schumer was er vijf weken na de bevalling alweer op uit, maar wel met haar “nieuwe” lichaam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amyschumer

Millie Mackintosh

De realityster liet weten na de bevalling niet zelfverzekerd te zijn over haar lichaam, maar ook geen haast te hebben om haar oude lichaam terug te krijgen. “Mijn lichaam heeft me een moeder gemaakt en daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Millie Mackintosh (@milliemackintosh)

Gemma Atkinson

Zes weken na haar bevalling, was de actrice weer op Instagram te vinden waar ze trots met haar post-baby curves pronkte. “Ik hoop dat nieuwe moeders snappen dat ze echt niet snel hun oude lichaam terug hoeven te krijgen. Negen maanden een mensje dragen is echt hard werken en het duurt nou eenmaal langer dan een paar weken om je lichaam terug te krijgen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gemma Atkinson (@glouiseatkinson)

Ashley James

De eerste twee foto’s werden slechts twee uur na de bevalling gemaakt, de derde een paar dagen later. “Zwanger zijn en bevalling heeft ervoor gezorgd dat ik mijn lichaam op een hele andere manier ben gaan waarderen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley James (@ashleylouisejames)

Waar een vrouwenlichaam in maatje 34 met een glad huidje zonder striae en haren jarenlang de norm was, is body positivity de laatste jaren steeds meer in opmars. Want ja, een vrouwenlichaam heeft nou eenmaalย lumps and bumps. Striae, cellulite, beenharen, haartjes onder de navel, dikke haren rond de schaamstreek, puistjes en rollen. Of je nou maat 34, maat 40 of maat 52 hebt. Dus omarm je lichaam precies zoals het is.

Bron: Bored Panda, Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws