Kelly Weekers over alle ballen hoog houden: ‘Wij vrouwen maken elkaar soms gek’

"Ik ben best wel saai..."

Alle ballen hoog houden… Het is iets waar veel vrouwen tegenaan lopen. Kelly Weekers, schrijver van het boek De kracht van keuze, vindt balans door juist níet al die ballen hoog te houden. Wij spraken haar.

Bijtanken

Ze heeft een druk werkleven en twee jongen kinderen… Wij zijn benieuwd: hoe houdt Kelly al die ballen hoog? “Balans zit bij mij in niet al die ballen hoog willen houden. Ik heb zelfs bewust een aantal ballen helemaal laten vallen. Die negeer ik en de paar ballen die ik wél vast heb, daar zorg ik goed voor. Ook daarin maak ik weer keuzes. Wij vrouwen maken elkaar soms gek door te vinden dat je én de perfecte moeder moet zijn én moet pieken in je carrière. Waarbij je dan ook nog een druk sociaal leven moet hebben. Je moet sporten, hobby’s hebben en bij alle klassenclubjes aanwezig zijn. Hoe doe je dat? Ik zou helemaal gek worden. Ik ben zelf best wel saai. Ik hoef in mijn weekend niet drie dagen vol te zitten met afspraken, want ik moet gewoon bijtanken.”

Toch denkt de buitenwereld op basis van social media dat Kelly een picture perfect leven leidt en alles goed voor elkaar heeft. “Dat is waar, ik héb alles goed voor elkaar, maar daar doe ik ook veel voor”, legt ze uit. “Mijn carrière en mijn gezin zijn heel belangrijk voor me, daarvoor laat ik andere dingen weer vallen. Ik ben bijvoorbeeld niet het meest sociale dier qua vriendschappen.”

Eigen eiland

Maar naast werk en kinderen, is er ook nog een relatie te onderhouden. Kelly en John (Ewbank) zijn tien jaar samen en nog altijd gelukkig. “Ik zeg in mijn boek: Alles waar je aan werkt, dat werkt. Je gaat uit elkaar lopen als heel veel dingen je aandacht vragen. En zeker met kleine kinderen is het wel een valkuil dat je druk bent en elkaar voor lief gaat nemen”, vertelt ze. “Ik weet heel goed wat ik belangrijk vind in mijn leven en steek daar bewust mijn tijd en energie in. John en ik kunnen heel erg op ons eigen eiland zitten, maar we kunnen ook zeggen: Kom, we gaan even lekker samen weg, weer even écht tijd maken voor elkaar.”

Realistisch

Maar, benadrukt ze: een relatie hebben is ook realistisch zijn. “Je moet accepteren dat je niet alleen maar de hele tijd aan het pieken bent. Ik ben niet perfect en mijn man is dat ook niet. En je loopt echt niet elke keer als je de ander ziet helemaal over van liefde. Als je langere tijd samen bent, is het ook goed om het gewoon fijn met elkaar te hebben. Soms snap je elkaar even niet zo goed, dan is het de kunst om te blijven kletsen en niet zomaar op te geven.” En zo is dat. “Ik denk altijd: bij een ander heb je hetzelfde gezeik, want iedereen heeft wel wat.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom den Seldam | Styling: Ashley Veraart

Laatste nieuws