Zó blijft Kelly Weekers happy, healthy en in shape

"Ik eet drie keer per week een dame blanche"

Lees ook

Ze volgt geen strenge diëten en vindt balans door juist níet al die ballen hoog te houden. De happy & healthy lifestyle van businesscoach en schrijfster Kelly Weekers (32) bestaat uit het maken van heel bewuste keuzes. Daarover schreef ze haar nieuwe boek De kracht van keuze, maar ook met Happy in Shape.

Verbranding van een hoogoven

Kelly Weekers heeft een lijf waar je u tegen zegt. Haar geheim? “Ik heb het geluk dat ik de verbranding van een hoogoven heb en altijd slank blijf. Maar ik moet ook zeggen dat ik in de basis wel gezond leef”, vertelt ze. “Ik eet veel groenten en fruit en ben niet iemand die ’s avonds op de bank een zak chips opentrekt. Al eet ik wel drie keer per week een dame blanche, want die maakt mijn man (songschrijver John Ewbank, red.) zo superlekker.” Af en toe is ze in de sportschool te vinden, maar zeker niet iedere dag. “Sporten doe ik twee keer in de week een uurtje, dan ga ik naar pilates. En verder beweeg ik veel door met de hond te wandelen of de fiets te pakken.”

Logische keuzes

Geen gekke diëten of zichzelf van alles ontzeggen, dus. “Ik maak gewoon logische keuzes en ben er verder niet te veel mee bezig. Ik ontzeg mezelf niks. Ik eet bijna elke dag een gebakje bij de koffie; dat is iets wat ik uit Limburg heb meegekregen en ik gezellig vind.” Het klinkt cliché, maar mate houden is de trick. “Ik heb geen behoefte om een reep chocola in één keer op te eten. En de pot koekjes staat er bij mij na drie maanden ook nog steeds, helemaal ingedroogd. Alcohol drink ik weinig. Als ik één glas op heb, vind ik dat wel weer genoeg. Ik heb van nature iets gematigds in me, ben gewoon niet zo op zoek naar excessen.”

Permanente chaos

Niet alleen fysiek is de blondine healthy, ook mentaal zit ze goed in haar vel. Ondanks dat er thuis nooit rust is. “Kinderen zorgen voor een permanente chaos, het huis is altijd ontploft en soms weten we niet meer of we wel boodschappen hebben gedaan. Toch is die rust in mijn hoofd er altijd wel; dat komt doordat ik happy ben met mijn werk en mijn gezin.” Die rust heeft ze deels te danken aan haar kinderen. “De komst van de meiden heeft de ruis weggehaald. Vroeger kon ik me over allerlei dingen druk maken, maar nu weet ik gewoon: zij zijn het belangrijkste wat er is. En dat maakt het ook makkelijker om te denken: sorry, ik heb even geen tijd voor jouw gezeur.”

Klein verschil maken

Kelly maakt ook duidelijk keuzes in de informatie die ze tot zich neemt, om die rust in haar hoofd te bewaren. “Ik zet mijn tv bijna nooit meer aan, want het gaat toch alleen maar over meningen van mensen die mij niet interesseren. Je moet tegenwoordig heel sociaal betrokken zijn en alles weten over politiek of wat er in de wereld gebeurt. Ik denk vaak: schiet dat echt op? Wat heb je eraan om alles te weten en dan depressief te zijn?” vraagt ze zich af. “Het zou goed zijn als we onszelf wat meer op onze directe omgeving zouden focussen. Kijken naar hoe je om je heen dat kleine verschil kunt maken in plaats van verdrietig, boos en zuur te zijn over de ellende in de wereld.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom den Seldam | Styling: Ashley Veraart

Laatste nieuws

Zie ook