Victoria Beckham deelt haar grote geheim om in vorm te blijven

"Ik weet eindelijk wat voor mij werkt."

Lees ook

Als er iemand goed uitziet, is het Victoria Beckham wel. Aan Grazia onthult ze haar geheim om in vorm te blijven.

Balans

Victoria Beckham runt en gezin én is CEO van haar eigen succesvolle fashion- en beauty lijn. Ondanks dat weerhoudt het haar niet om dagelijks te sporten. “Ik heb de balans gevonden tussen de discipline van gezond eten en sporten en plezier hebben in mijn leven”, legt ze uit. “Als je jonger bent, is dat een heel gevecht. Nu ik wat ouder word, weet ik eindelijk hoe die balans eruit hoort te zien. Ik weet nu precies wat voor mij werkt.”

Gewichten

De ochtend begint met een lading squats, want Vic wil een booty waar je u tegen zegt. Ook staat personal trainer Tracey Anderson aan haar zijde. Daarmee traint ze, samen met manlief David, vijf of zes dagen per week. Naast cardio is ze sinds kort verliefd geworden op krachttraining. “Ik was altijd bang voor gewichten, maar ik blijk er dus juist van te houden. Ik heb tegenwoordig zelfs van die speciale handschoentjes aan!” vertelt ze trots. “Het is altijd goed om je routine te veranderen, zodat je lichaam ook niet weet wat het kan verwachten. Je kunt nu gewoon mijn spieren zien!”

Je zou denken dat sporten naast een topatleet als David flink aanpoten is, maar de voormalig Spice Girl vindt het juist hilarisch. “Hij is natuurlijk een topatleet, maar als we samen sporten, is hij steevast degene die het meest met andere dingen dan onze work-out bezig is.”

Eetpatroon

Eerder liet Victoria al weten dat ze er ook een gezond eetpatroon op nahoudt. “Ik eet veel gezonde vetten: vis, avocado, noten, dat soort dingen”, vertelde ze. Ze is erg streng voor zichzelf. Volgens haar heeft David zelfs nooit iemand ontmoet die meer discipline heeft dan Vic als het gaat om een gezond eetpatroon. “Ik ben behoorlijk extreem in alles wat ik doe, of dat nu gaat om sporten, drinken of niet-drinken.”

Rondingen

Ondanks dat Victoria veel doet en laat om haar dream body te realiseren, is ze wel anders gaan kijken naar vrouwelijke lichamen. “In Miami lopen heel veel curvy vrouwen die dól zijn op hun rondingen. Ze laten hun lichamen vol zelfvertrouwen zien. Voor mij voelde dat als vrijheid, zowel hun levenshouding als hun stijl. En als moeder vond ik het ook heel fijn dat Harper omringd werd door vrouwen die hun rondingen durven te vieren, die echt genieten van hoe ze eruitzien”, vertelt ze.

“Eigenlijk is het heel ouderwets om superdun te willen zijn. Volgens mij willen vrouwen anno nu er graag gezond uitzien, mét rondingen. Ze willen borsten hebben, en billen.” Dat ze zelf erg slank is, vindt ze ook prima. “Het draait niet om welke kledingmaat je hebt. Wat belangrijk is, is dat je blij bent met wie je bent en dat je wéét wie je bent.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook