Mascara cocktailing: zo doe je het als een pro

Is het echt zo eenvoudig als het lijkt?

TikTok is helemaal in de ban van mascara cocktailing: een nieuwe manier om je wimpers meer volume en lengte te geven. Maar is het echt zo eenvoudig als het klinkt? Experts geven tips hoe je moeiteloos elegante wimpers krijgt! 

Mascara cocktailing

Nee, bij mascara cocktailing komt er geen shaker of jigger aan te pas. Het draait namelijk allemaal om het aanbrengen van verschillende mascara’s. Op basis van jouw wensen – lengte, volume of separatie – combineer je producten die samen het gewenste effect geven. “Sommige formules zijn gemaakt om volume te geven, terwijl andere geweldig zijn voor definitie of om te kammen en te definiëren nadat je het gewenste volume hebt bereikt”, legt visagist Vincent Quando uit. Quando is overigens geen onbekende in de industrie, en is hij het geheim van de flawless looks van Florence Pugh, Jenny Ortega en Lily Collins!

Door mascara’s te combineren, is het ook mogelijk om je make-uplook nog dramatischer te maken, zonder dat je daar nepwimpers of wimperextensions voor aan hoeft te brengen. “Het geeft je meer een 3D-effect”, zegt make-upartiest Niki M’nray. Niet voor niets dat veel make-upartiesten mascara cocktailing gebruiken, het scheelt immers hoop tijd en gedoe. Alleen, hoe doe je het goed?

Laag voor laag

Een fijn voordeel van deze TikTok-trend is dat de techniek vrij eenvoudig is: breng twee of drie mascara’s in lagen aan tot je het gewenste volume, de krul en de lengte hebt bereikt. Er ligt alleen nog wel een klontgevaar op de loer, maar daar hebben experts een paar handige tips voor. “Mijn beste aanbeveling is om laagjes aan te brengen en de tijd te nemen”, vertelt Quando. Ook gebruikt hij wat extra tools, zoals een wimperkruller en een wimperkam. “Krul je wimpers van wortel tot punt, breng dan je eerste laag mascara aan en kam door.” Met een speciale droogtool voor je wimpers kun je het proces wat versneller.

M’nray heeft daarnaast nog de gouden tip tegen klonten. Volgens haar is het goed om eerst de wimpers te krullen met een wimperkruller. Daarna breng je een laag mascara aan en kam je het door, en herhaal je dit totdat je het gewenste effect krijgt. Om haar make-up te beschermen tegen eventuele schilfers of mascara dat uitvalt, gebruikt ze concealer en losse poeder. “Ik draag graag een beetje concealer rond mijn ogen, en ik zorg ervoor dat ik een losse poeder rond mijn ogen gebruik om te voorkomen dat het gebied de hele dag vettig wordt. Dit voorkomt dat je mascara uitloopt”, vertelt ze.

Kortom, wil je va-va-voom wimpers? Dan lukt je dat met een wimperkruller, wimperkam en je favoriete mascara’s binnen no time! 

Bron: Instyle | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws