De schaar erin: dit is hét kapsel van het moment

*Maakt afspraak bij de kapper*

Toe aan wat anders? Een nieuwe coupe? Maak die afspraak dan maar vast bij de kapper, want de boy bob is hot, hot, hot!

Bobs

Elk seizoen vraagt om een nieuw trendy kapsel, en soms zelfs meerdere. Zo maakten we eerder al kennis met de butterfly coupe, de octopus haarstijl en de cowgirl haircut. Nu kunnen we daar een nieuwe haartrend aan toevoegen: de boy bob. Dit kapsel wordt gekenmerkt door zijn liplengte en volume bij de aanzet. Bonuspunten als je ‘m in een zijscheiding draagt. Het geheim voor de perfecte ‘jongensachtige’ bob is om het er niet al te gepolijst uit te laten zien: hij komt het best tot z’n recht wanneer je je haar aan de lucht laat drogen en niet al te veel stylingproducten gebruikt.

Liplengte

Younes Khassal, directeur bij Taylor Taylor London (een keten van haarboutiques), zegt: “Het is een androgyne coupe die je gelaatstrekken nog steeds omlijst voor een flatterende look. Meestal eindigt het rond liplengte zodat het een statement maakt, maar nog steeds makkelijk te dragen is voor elke dag.”

Bobs zijn anno 2024 weer helemaal hot. “In 2023 gingen veel mensen voor de big chop, waarvan verschillende versies trending waren op TikTok, op de catwalk en op rode lopers. Ook zagen we bobs bij Naomi Watts en America Ferrera tijdens de Golden Globes”, vertelt Khassal verder. “De boy bob is een manier om je bob voor 2024 een andere look te geven. Het combineert verschillende aspecten van de trendy coupes voor 2023, zoals de kortheid van de Franse bob met de beweging van de Italiaanse bob, om een korte, chique, op de jaren 90 geïnspireerde stijl te creëren.”

Benieuwd? Kijk mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ayo Edebiri (@ayoedebiri)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julia Garner (@juliagarnerofficial)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Léna Mango 🥭 (@lenamng_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door lena mantler (@lena)

Kapper

Wil jij de boy bob uitproberen? Khassal vertelt wat je je kapper dan het beste kunt vertellen. “Houd de haarlengte aan die bij je gezichtsvorm past. Als je een ovaal gezicht hebt, kun je de meeste lengtes dragen, maar voor een meer vierkant gezicht is deze coupe over het algemeen flatterender als het haar net boven of net onder de kaaklijn zit.

Zorg ervoor dat je het van tevoren met je kapper bespreekt, zodat hij of zij ervoor kan zorgen dat de coupe op maat wordt gemaakt en flatterend is voor jouw unieke gelaatstrekken.”

Bron: Stylist | Beeld: Instagram, Adobe Stock

Laatste nieuws