Je date checken op social media: een goed idee of niet?

Er zit meer informatie verborgen dan je misschien zou denken.

Je date checken op social media: een goed idee of niet?

In een tijdperk waarin we volop swipen, appen en liken, is het internet dé plek geworden om dates te scoren. Het eerste contact leggen vanuit de veilige plek achter je scherm is niet zo spannend, totdat het daadwerkelijke moment nadert en jullie elkaar voor het eerst ontmoeten. Grote kans dat je je FBI-skills op de proef stelt en probeert meer over je date te achterhalen via social media. Zinloos? Volgens een expert is het juist een uitstekend idee!

Instagram

De meesten van ons zullen proberen via Instagram meer informatie te verzamelen en een zogenaamde backgroundcheck uit te voeren. Maar voordat je helemaal verdwaalt tussen alle pixelige foto's van middelbare schoolfeesten of gekke tienervakanties, is het belangrijk om te realiseren dat een fotocollage uit 2014 niet álles zegt over je date.

Gevolgde accounts

Volgens relatiecoach Karina Daves draait het niet zozeer om die foto's van familieverjaardagen, maar om de accounts die je date volgt. In een interview met het platform Bustle legt ze uit dat deze lijst je kan vertellen of iemand liegt over zijn of haar leeftijd, werk of andere belangrijke details. Met door de lijst met gevolgde accounts scrollen, kun je eventuele red flags ontdekken. Maar behalve zoeken naar dingen die niet pluis zijn, kan deze lijst je ook een leuk voorproefje geven van de muziek- en filmsmaak van je date of diens sociale leven opleveren.

Ook op TikTok gaat dit advies als een lopend vuurtje rond. Hoewel we de tips op social media misschien met en korreltje zout moeten nemen, klinken sommige beredeneringen toch best logisch. Zo deelt een TikTokker dat zij het een enorme afknapper vindt wanneer haar date alleen maar modellen en IG-baddies volgt, omdat dit volgens haar kan betekenen je date alle opties openhoudt. Dit statement krijgt bijval van veel andere TikTokkers, dus misschien zegt het toch iets over wat voor vlees je in de kuip hebt...

Cancelen, of toch niet?

Betekent dit dat je de date moet cancelen als de resultaten van de backgroundcheck je niet helemaal aanstaan? Dat hangt natuurlijk af van wat je hebt ontdekt en hoe zwaar je dit laat wegen. Als je ontdekt dat iemand heeft gelogen over belangrijke zaken zoals leeftijd of zelfs relatiestatus, is het logisch om de date te cancelen. Maar misschien zijn je ondervindingen vrij onschuldig, of roepen ze juist leuke vragen op die je graag met je date in het echt zou willen bespreken.

Dat gezegd hebbende, is het ook prima om een ​​date te cancelen op basis van het beeld dat je online hebt gekregen. Als iets niet goed voelt, is het verstandig om je intuïtie te volgen. Ten slotte is dat waar we het beste op kunnen vertrouwen!

Lifestyle
  • HLN, Bustle
  • Adobe Stock