Geen zin in de gym? Deze alledaagse activiteiten tellen ook als een workout

Ook shoppen telt!

Natuurlijk kun je in het ijzer hangen in de sportschool om spieren te kweken of kun je jezelf in het zweet werken op de crosstrainer. Maar we snappen: daar heb je niet altijd zin in. Des te leuker vinden we het dat je ook met de volgende activiteiten best wat calorieën verbrandt.

Winkelen

Ja, het is heerlijk als je boodschappen en pakketjes worden bezorgd, maar als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan maar toch wat beweging wilt, dan kun je het beste zelf naar de winkel gaan. Een gemiddelde volwassene verbrandt 102 calorieën met boodschappen doen. Je kunt zelf bepalen hoe intens je het maakt. Til je een mandje of duw je een winkelwagentje? En hoe ver moet je naar de auto lopen? Of beter: hoe ver moet je nog naar huis fietsen met je boodschappen? Het telt allemaal!

Schoonmaken

Niet het leukste klusje, maar wel nuttig (niet alleen voor je huis, maar ook voor je energieverbruik): schoonmaken. Vooroverbuigen om bij alle hoekjes goed schoon te kunnen maken, met de stofzuiger of dweil door het huis. Het kan voor een leuk totaal zorgen. Wist je bijvoorbeeld dat je met een half uurtje dweilen al 130 calorieën kunt verbranden?

Wandelen

Een stukje lopen doe je elke dag, of het nu van de parkeerplaats naar het kantoor is of verder. Ook die stappen tellen. Al telt dat nog niet zozeer als een workout, helaas moet je daar toch net iets meer voor doen. Parkeer je auto wat verder van de ingang van je werk of je voordeur vandaan en neem de trap. Traplopen is overigens een absolute calorietopper. Je kunt met een paar minuten traplopen wel 50 calorieën verbranden!

Fietsen

Nog eentje die een plekje op het lijstje verdient: fietsen. Nu fietsen we in Nederland al redelijk fanatiek, maar soms zijn we liever lui dan moe. Is je werk daarentegen binnen fietsbereik? Of woont een goede vriendin dichtbij? Dan loont het zeker om de fiets te pakken. Met een half uur fietsen kun je al snel 200 calorieën verbranden. Not bad! 

Bron: Fitnessvolt, Planet Fitness | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws