Trend alert: de upper east side blonde coupe

De 00's Gossip Girl-coupe is terug!

Was jij vroeger ook groot fan van de populaire hitserie Gossip Girl? Dan wilde jij niets liever dan Serena of Blair zijn. Enne, goed nieuws want de 00’s zijn bezig met een heuse comeback. Het is dan ook niet gek dat de zogeheten ‘Upper East Side Blonde Coupe’ helemaal viral gaat. Wij vertellen je hoe jij deze prachtige coupe kunt creëren.

Gossip Girl

Serena van der Woodsen (Blake Lively) was natuurlijk – samen met bestie Blair Waldorff (Leighton Meester) – de koningin van de Upper East Side. En hoewel de stijlen van de twee super uiteenlopend waren, waren de twee altijd perfect gematched. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar de twee bekend om stonden.

Zo had Blair het met name van haar vurige innerlijk en prachtige uiterlijk, en had Serena het van haar lieflijke karakter en haar blonde lange lokken. En met name dat laatste komt nu weer helemaal terug.

It girls

Serena kenmerkte zich met name door haar mooie lange blond lokken. Zo had haar haar altijd een prachtige slag met subtiele highlights in een boho glamourachtige stijl. Het is dus niet zo gek dat de Upper East Side Blonde de signature coupe werd voor de ‘it girls‘ rond de 00’s.

Hoe creëer je de Upper East Side Blonde?

Om de Upper East Side Blonde te creëren is het van belang dat er geen scherpe overgang is bij de wortels van het haar, zo adviseert celebrity hairstylist Ursula Stephen. De tinten die moeten worden gebruikt moeten warm en luxueus aanvoelen (denk aan: goud, honing en beige) in plaats van koude tinten. “We zijn afgestapt van ‘bij de wortel bleekblond, naar meer old money honingtinten die wat ‘vrijer’ worden toegepast op het haar.”

Zo style je de coupe

Hoewel de Upper East Side Blonde in de 00’s een wat boho-achtige stijl had, is dat anno 2023 wel anders. Zo voelt de 2023 versie van de coupe wat meer volwassener en glanzender aan. Zie het als een extra glanzend laagje over de it girl-coupe van de 00’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blake Lively (@blakelively)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lawrence (@jenniferlawrence_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Madelyn Cline (@madelyncline)

Menig A-lister is in de ban van deze te gekke 00’s coupe die weer helemaal terugkomt. En als je goed kijkt, kun je opmerken dat deze haarstijl heel wat weg heeft van een andere stijl. Daar heeft Stephens een goede reden voor: “Het was het tijdperk dat ons de balayage gaf, doelend op de haartrend die al eerder in de jaren 90 een trend an sich was. Wij zijn in ieder geval fan!

Bron: Glamour | Beeld: Instagram, Gossip Girl

Laatste nieuws