Upgrade je haarroutine: duurzamer en diervriendelijker

De uitdrukking ‘als je haar maar goed zit’ wordt niet voor niks zo vaak gebruikt, een ‘bad hair day’ heeft ook echt vaak invloed op je humeur! We wassen ons haar, stylen het en gebruiken veel verschillende producten om het een beetje mooi te houden, maar weten we eigenlijk wel wat er allemaal in deze producten zit? Als je de ingrediëntenlijst van shampoos bekijkt, en de namen eens opzoekt, zie je namelijk vaak dierlijke producten voorbij komen. Er kan bijvoorbeeld ei of honing in shampoo zitten om je haar glanzend te maken, maar ook andere dierlijke producten zoals slakkenslijm en bijenwas. In dit artikel lees je tips van Little Wonderland om je haarverzorgingsroutine een stukje duurzamer en diervriendelijker te maken.

seo

Vegan shampoo

Haarverzorging zonder dierlijke producten wordt steeds bekender. Veel mensen realiseren zich dat het eigenlijk best wel gek is dat je producten zoals melk, wolvet of gelatine in je haar smeert en dat dieren moeten lijden voor het maken van jouw verzorgingsproducten. Ook wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Vegan shampoo levert daar zeker een bijdrage aan. Deze shampoo werkt op dezelfde manier als reguliere shampoo en werkt ook net zo effectief, maar er komen bij dit verzorgingsproduct geen dierlijke producten kijken en de shampoo wordt ook niet op dieren getest. Op sommige websites kun je verschillende soorten vegan shampoos vinden. Voor welke ga jij?

No-poo

Bij de no-poo wasmethode gebruik je geen shampoo om je haar te wassen, maar andere producten zoals baksoda. Je maakt dan van baksoda en water een papje, die je vervolgens gebruikt om je haar mee te wassen. Op deze manier komen er geen sulfaten bij kijken en heb je een natuurlijke manier om je haar schoon te maken. Ook gebruiken mensen bijvoorbeeld alleen water om hun haar te wassen. Ze wassen dan enkele keren in de week hun haar met water en verdelen de natuurlijke oliën die hun haar zelf aangemaakt heeft. Op deze manier reinigt je haar zich na een aantal weken vanzelf.

Shampoo bar

Een iets minder heftige overstap naar duurzame haarverzorging is de shampoo bar. Een shampoo bar is eigenlijk een ‘normale’ shampoo in vaste vorm. Je gebruikt het op dezelfde manier zoals je een blok vaste zeep gebruikt, je laat het even schuimen met water in je handen en verdeelt het dan over je haar, net zoals vloeibare shampoo. Het voordeel van deze shampoo bars is dat er geen plastic verpakking omheen zit en je er vaker mee kunt wassen dan met een vloeibare shampoo. Een shampoo bar vervangt namelijk gemiddeld drie flessen vloeibare shampoo. Ook neemt deze vorm van shampoo veel minder ruimte in je koffer of tas als je op reis gaat. Duurzaam en goedkoop dus!

Foto: Element5 Digital via Pexels

Laatste nieuws