Waarom je elke dag moet flossen

Moeten we nu wel of niet elke dag flossen? Uit recent onderzoek blijkt van niet, maar tandartsen beweren toch echt iets anders.

Moeten we nu wel of niet elke dag flossen? Uit recent onderzoek blijkt van niet, maar tandartsen beweren toch echt iets anders. 

De ‘Associated Press’ publiceerde deze week een artikel waarin ze onderzoek deden naar de voordelen van flossen. De journalisten wilden weten waarom er voor zo’n irritante opgave niet eens zo veel bewijs is dat het echt helpt. De Amerikaanse overheid stuurde een open brief naar de AP waarin stond dat er inderdaad niet genoeg wetenschappelijk bewijs is voor de effecten van flossen.

Biofilm tussen de tanden

Maar voor je je flosdraad in de prullenbak gooit: tandartsen blijven nog steeds beweren dat flossen wel degelijk voordelen heeft voor je gebit. Laura Sharbash, een tandarts in New Jersey, zegt het volgende:

“Wat we weten is dat er een groot aantal bacteriën voorkomt in onze mond. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze bacteriën giftige bijproducten creëren die gelinkt zijn aan tandverval en tandvleesaandoeningen.”

Deze bacteriën, gecombineerd met dode cellen in je mond, kunnen biofilm veroorzaken. Biofilm tussen je tanden kan tot veel vervelende dingen leiden zoals een slechte adem, botverlies en zelfs hartziekten. Creepy

Dus ondanks het onderzoek van AP zegt dokter Sharbash dat je toch elke dag moet flossen. Het is de enige manier waarop je alles wegkrijgt tussen je tanden.

Lees ook:

Bron: Women’s Health

Laatste nieuws