doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: taco's met roze linzen, spinazie en zoete aardappel

Eetsmakelijk!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Taco

De Nationale Week Zonder Vlees loopt ten einde. Hopelijk heb je door de afgelopen dagen ervaren dat vegetarisch eten een makkie en heel lekker is, en anders bewijst dit recept voor taco's met rode linzen, spinazie en zoete aardappel dat wel.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Taco's

Dit weekend een etentje met familie of vrienden op de planning? Mexicaanse gerechten zijn het ultieme comfort food en heerlijk om te delen. Extra fijn is dat ook dit gerecht barst van de groenten en dat je dit gerecht al helemaal lekker maakt door kaasdip erbij op te dienen. Yum!

Ingrediënten

(Voor vier personen)

300 gram zoete aardappelen

300 gram gekookte rode linzen

150 gram spinazie

1 el plantaardige olie

1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix

1 limoen

1 el chipotie paste

Toppings en bijgerecht

200 gram romeinse sla

30 gram erse koriander

200 gram kerstomaten

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

1 pak Santa Maria Taco Shells

2 dl zure room

1 zakje Santa Maria Dip Mix Cheese

Ingelegde uien

1 rode ui

0.5 dl witte wijnazijn

1 tl suiker

0.5 tl zout

How to prepare?

1. Verwarm een pan op middelhoog vuur, schil de aardappel en snijd in stukjes van 1 bij 1 centimeter. 2. Voeg de olie en de zoete aardappel toe in de pan. Bak het vervolgens ongeveer 10 tot 15 minuten, tot de stukjes zacht worden. 3. Maak vervolgens de ingelegde rode ui: snijd de rode ui in plakjes en leg ze vervolgens in een kom. Voeg het zout, suiker en de azijn toe. Roer tot het zout en de suiker grotendeels zijn opgelost. Zet opzij. 4. Voeg de linzen en de spinazie toe aan de aardappelen in de pan en laat nog 5-10 minuten bakken. 5. Giet intussen de zure room in een kom en meng met de Cheese dip mix. Zet opzij. 6. Voeg de Taco seasoning mix en het sap van de limoen toe. Roer goed door elkaar. 7. Dien op met tacoschelpen, tomaten, sla, Cheese dip, koriander en ingelegde rode ui.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');