Zo verandert je baksel niet in een misbaksel

Bananenbrood: we hebben er een haat-liefde-verhouding mee. Als we de creaties van anderen op Instagram zien, loopt het water ons in de mond, maar zelf bakken eindigt nog wel eens met een aanbrand en droog brood. Zonde, vindt SUNT, dus opent dat merk een hotline tegen misbaksels.

Misbaksel

Naast een droog bananenbrood, ging het van de week nog bijna mis. Voor Pasen maakten we een brownie en nadat 'ie ruim een halfuur in de oven had gestaan, had 'ie nog een paar minuutjes nodig. De ovendeur ging dus weer dicht, maar het kookwekkertje opnieuw zetten werd vergeten. Zo stond die overheerlijke brownie dus ineens een kwartier langer in de oven dan dat de bedoeling was.

Gelukkig kon deze brownie het – wonder boven wonder – hebben en was 'ie alsnog superlekker, maar genoeg baksels veranderen wel in een misbaksel.

SUNT

En da's zonde, want naast dat we geen voedsel willen verspillen, eet je natuurlijk liever iets lekkers dan dat het in de kliko eindigt. Maar wat doe je eraan? SUNT weet raad. Dit bananenbroodmerk opent namelijk vandaag, op Internationale bananendag, de E.H.B.M. (Eerste Hulp Bij Misbaksels) hotline.

Ga je vandaag dus bakken en dreigt je creatie te mislukken? De hotline biedt de helpende hand voor degenen die digitale hulp in de keuken kunnen gebruiken. Neem contact op met de E.H.B.M. via web-chat, whatsapp of via #eerstehulpbijmisbaksels.

Klik hier voor meer informatie.

Beeld: iStock

Laatste nieuws