Recept: orecchiette pasta met worst en broccoli

Na je work-out zin in een lekkere pasta? Probeer deze orecchiette pasta met worst en broccoli dan eens.

Cruise

Heb jij de Happy in Shape al uit? Dan heb je hoe dan ook het reisverhaal van hoofdredacteur Hilde gelezen. Zij ging op cruise met Seabourn en kon aan boord van het schip genieten van de lekkerste gerechten. Een tijd om zeker nu naar terug te verlangen, maar helaas blijven we thuis. Toch kunnen we een beetje van die zomerse sfeer proeven door de lekkere gerechten in eigen keuken na te maken.

Happy in Shape deelt namelijk een recept van de chef, Anton Effer, van de cruise: orecchiette pasta.

Ingrediënten

225 gram orecchiette pasta (of een andere pasta met fijne textuur)
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1/2 pond Italiaanse worst, omhulsel verwijderd en in kleine stukjes gesneden
3 grote tenen knoflook, fijngesneden
200 gram cherrytomaten, gehalveerd
1 groot stuk broccoli rapini, grof gesneden
Half kopje ontpitte en uitgelekte kalamata olijven, grof gesneden
Half kopje Parmezaanse kaas, geraspt
1 snufje vermalen rode peper
grof kosher zout

How to prepare

1. Verhit in een grote, diepe koekenpan een eetlepel olijfolie tot het glinstert. 2. Voeg de stukjes Italiaanse worst toe en bak ze op matig hoog vuur. Draai ze een keer om tot ze bruin en doorgebakken zijn. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten (afhankelijk van de grootte). Leg vervolgens de worst apart. 3. Kook in een grote pan met kokend, gezouten water de broccoli rapini snel (één minuut) en leg vervolgens de broccoli op keukenpapier om uit te lekken. 4. Kook in hetzelfde water de pasta tot het beetgaar is. 5. Giet de pasta af en bewaar een half kopje van het kookwater. 6. Verhit een eetlepel olijfolie en bak daarin de gesneden knoflook. Voeg na één minuut de gesneden cherrytomaatjes en rode peper toe en bak dit nog een minuut op matig hoog vuur. 7. Voeg het half kopje kookwater toe en kook op matig vuur, totdat de vocht is verdampt en de tomaten bijna zijn afgebroken. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Breng het daarna op smaak met zout. 8. Voeg de pasta toe aan de koekenpan samen met de Italiaanse worst, kalamata olijven, broccoli rapini en de resterende eetlepel olijfolie en kook, al roerend, tot de pasta gelijkmatig bedekt is, ongeveer één minuut. 9. Haal van het vuur, schep het over in pastaborden en maak het af met de vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Seabourn

Laatste nieuws