Recept: aardappelrösti met Griekse yoghurt-kruidendip

Nu onder andere restaurants minder voedsel inkopen, kampen boeren met voedseloverschotten. Een voorbeeld? Aardappels. Boeren hebben kilo's piepers liggen, maar raken ze niet kwijt. Om voedselverspilling te voorkomen zetten we daarom de aardappel in de spotlight door een lekker recept te tippen.

Lees ook

Rösti

Het recept waarmee we aardappels in de spotlight zetten, is rösti met Griekse yoghurt-kruidendip. Een superlekkere combinatie waar je gegarandeerd van gaat smullen en een gerecht dat ook nog eens leuk is om te maken. Aan de slag!

Ingrediënten

(voor 12 stuks)
400 gram vastkokende aardappelen
4 el bloem
2 eieren
2 bosuien, in plakjes gesneden
50 gram doperwten
Blue Band wikkel
125 gram Griekse yoghurt
5 gram bieslook, fijngesneden
5 gram peterselie, fijngesneden
zout en peper

How to prepare

1. Verwijder de schil en rasp de aardappelen. Meng de aardappelrasp en bloem in een kom. 2. Klop in een kom het ei op samen met de bosui en doperwten. Voeg vervolgens de aardappelrasp toe, breng op smaak met zout en peper en hussel goed. 3. Verhit een blokje Blue Band wikkel in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe met behulp van twee eetlepels vier hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk de hoopjes een beetje plat tot schijfjes. 4. Bak de schijfjes 2 minuten in de pan, draai om en bak nog 2 minuten tot de schijfjes aan beide kanten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een keukenpapiertje terwijl je de laatste rösti-koekjes bakt. Herhaal stap 3 en 4 totdat het aardappelmengsel op is. 5. Doe de Griekse yoghurt samen met de fijngesneden bieslook en peterselie in een kom, roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 6. Verdeel de aardappelrösti over een schaal en serveer met de yoghurt-kruidendip.

Beeld: Blue Band

Laatste nieuws

Zie ook