doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Vandaag is het Wereld IJsdag en dit is wat je daarover wilt weten

Mag jij van jezelf niet te vaak ijs snoepen? Dan is vandaag, op Wereld IJsdag, het ultieme moment om het wél te doen. De vraag is nu alleen nog: voor welke soort ijs en welke smaak kies jij? Deliveroo deed onderzoek naar de ijsvoorkeuren van Nederlanders en dit kwam eruit!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Wereld Ijsdag

Soort ijs

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Wij kunnen het hele jaar door ijs eten, maar met dit warme weer is de ijskoude lekkernij natuurlijk extra lekker. Je zou je voor kunnen stellen dat Nederlanders door de stijgende temperaturen de voorkeur geven aan waterijs, maar niets is minder waar.

Nederlanders eten namelijk het liefst roomijs ( 40% ), daarna softijs ( 30% ) en sorbetijs ( 17% ), zo bleek uit het onderzoek dat maaltijdplatform Deliveroo recent onder meer dan duizend Nederlanders uitvoerde. Waar dat waterijs blijft? Die ijssoort stond verrassend genoeg pas op de vierde plaats aangezien slechts 6,4 procent van de ondervraagden aangaf graag zo'n ijsje te eten.

Likken

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

En hoe wordt dat ijsje dan gegeten? Uit dit onderzoek bleek dat een kleine meerderheid van de respondenten hun ijsje likt ( 48% versus 42% ). Het liefst doen ze dit van een hoorntje, en dan wel versierd met een echte chocoladesaus.

Die topping maakt een klein verschil. Want áls ze al een topping nemen, de meesten kiezen liever voor ijs zonder extraatjes, is er, grappig, maar waar, een verschil tussen hoe mannen en vrouwen hun ijs het liefst eten: mannen gaan voor bijten en vrouwen likken liever aan hun ijs.

Favo's

Tot slot bleek uit het onderzoek dat Hagenezen stipt op nummer één staan als grootste ijsliefhebbers, gevolgd door Amsterdammers. Daarnaast bleek uit de data dat Tilburgers vaak ook geen ijsje kunnen weerstaan, waardoor zij op nummer drie komen te staan van meeste ijs bestellingen per inwoner.

Wat de smaken betreft staat pistache ijs op nummer een als ultieme favoriet, gevolgd door stracciatella en chocolade als nummer 2 en 3 van de lijst. Waar je die smaken het lekkerst scoort? Voor het beste chocolade-ijs moet je bij Frezzo in Breda zijn. Voor stracciatella bij IJssalon Intermezzo in Tilburg en voor de lekkerste bol pistache reis je naar Luciano in Den Haag. Let's go!

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');