Unieke drankjes voor de perfecte herfstavond

Thee gemixt met vodka, het ideale mixdrankje? Of ga je liever voor een whiskey chai latte? Één ding is zeker: je gasten zullen versteld staan als je de dagelijkse pot thee inruilt voor een van deze bijzondere drankjes van TEAmwork TEA. Cheers!

Rozencocktail met thee & vodka

voor 2 glazen
5 gram Mermaid Tea Green Rose (groene thee met rozenblaadjes)
60 ml vodka
15 ml vlierbloesem siroop
100 ml spa rood
5 ml citroensap
evt. angostura bitters

Finishing touch met
rozenblaadjes
evt. citroenschil

Laat de thee een nachtje trekken in de vodka, zodat er een infusie ontstaat. De smaak van de TEAmwork Tea Green Rose trekt op die manier in de vodka. Schenk de vodka na het trekken door een zeef, zodat de vodka geen theeblaadjes meer bevat. Vul een cocktailshaker met alle ingrediënten, behalve de extra rozenblaadjes. Vul twee martini glazen met ijs, zodat de glazen koel worden. Schud de cocktailshaker, zodat alle ingrediënten goed mengen. Goed roeren mag ook. Dip de rand van elk glas in een klein beetje suikerwater en daarna in de rozenblaadjes, zodat het glas een rand van rozenblaadjes krijgt. Je kunt er ook voor kiezen de blaadjes straks over de cocktail uit te strooien, na het aftoppen spa rood (zie volgende stap). Schenk de rozencocktail uit over de twee glazen. Top af met spa rood.

Whiskey chai latte

voor 2 glazen
100 ml amandelmelk
70 ml whiskey (bv. Johnny Walker)
20 ml suikersiroop
100 ml heet water
5 gram TEAmwork Tea Hipster Black Chai (zwarte thee met chai kruiden)

Finishing touch met
2 kaneelstokjes en/of steranijs

Trek sterke thee van de 100 milliliter heet water en de TEAmwork Tea Hipster Black Chai thee. Laat volledig afkoelen. Meng de whiskey met de suikersiroop en de amandelmelk. Roer goed door. Koel twee tumbler glazen met een paar ijsklontjes. Schenk de whiskey cocktail in de glazen.

Voor het gehele TEAmwork TEA assortiment klik je hier.

Laatste nieuws