Recept: gevulde aubergine met rijst en spinazie

Aubergine is een echte alleskunner in de keuken. Deze veelzijdige groente wordt in de oven heerlijk zacht. Voeg wat citroen, paddenstoel, rijst en spinazie toe en je hebt een heerlijk gerecht met veel groente. Doe jij mee aan veganuary?

Aubergine

Met deze groente krijg je niet meer energie binnen dan je lichaam nodig heeft, maar wel veel vezels, vitamines en mineralen. Wanneer je dit recept vaak op tafel zet draagt het onder andere bij aan gezonde botten, cellen en gewicht. Wij zien geen reden om niet meteen aan de slag te gaan!

Ingrediënten

1 pak Pulled Oats® Tomaat of Pulled Oats® Naturel
Olijfolie
2 aubergines
1/2 knoflookteen
1 ui
100 g paddenstoelen
200 g verse spinazie
100 g (plantaardige) harde kaas
6 el (plantaardige) roomkaas
4 el broodkruimels
1 citroen (de rasp)
2 el verse dille
2 el verse peterselie
200 g gezeefde tomaten
2 el tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
200 g rijst (gekookt)

How to prepare

1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit, laat ongeveer 1 cm aan de randen over. 2. Besprenkel beide kanten van de aubergine met olijfolie en zout. Rooster 20 minuten in de oven op 225°C. Keer de aubergine halverwege de kooktijd een keer om. 3. Snijd de knoflook, ui, paddenstoelen en spinazie in stukjes. 4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui totdat ze goudbruin kleuren. Voeg de paddenstoelen, het uitgelepelde en gesneden vruchtvlees van de aubergine, spinazie en Pulled Oats® toe aan de pan. Bak 2-3 minuten. 5. Voeg de roomkaas, citroenrasp, het bouillonblokje, peterselie, dille, gezeefde tomaat en tomatenpuree toe. Meng goed en voeg vervolgens de rijst toe. 6. Vul de auberginehelften met het mengsel en bestrooi met broodkruimels en harde kaas. Bak de gevulde aubergine 10-15 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin kleurt.

Laatste nieuws