8 Verrassende dingen die je met Sudocrem kunt doen

Wie had dit gedacht?

Sudocrem, jij kent het waarschijnlijk als zalfje voor babybillen. Maar je kunt de crème ook voor zóveel andere dingen gebruiken. Om deze redenen is Sudocrem onmisbaar in jouw beauty stash.

Wondercrème

Geloof het of niet, Sudocrem kan wonderen verrichten. En dan niet alleen tegen luieruitslag, maar ook om bijvoorbeeld jeuk wan muggenbulten en waterpokken te verminderen en nog tig andere dingen. Lees mee!

1. Als lippenbalsem
Heb je last van schrale, droge lippen? Doe dan eens wat Sudocrem op je lippen en laat dit lekker lang intrekken. Doe het wel ’s nachts, want de zalf is erg dik en laat een witte gloed op je lippen achter.

2. Tegen acne en puistjes
Sudocrem werkt ontstekingsremmend. Smeer de zalf dan ook eens op je huid als je last hebt van puistjes en acne. Let op: smeer de zalf niet op een puistje dat je al hebt uitgeknepen.

3. Verwijder haarverf
Degenen die thuis zelf hun lokken verven weten er alles van: hoe voorzichtig je ook bent, er komt altijd wel verf op je huid. Smeer daarom van tevoren op je oren en bij je haarlijn Sudocrem. Zo kun je de verf ontzettend makkelijk van je huid afvegen met een doekje. Is er haarverf op huid gekomen dat je niet hebt ingesmeerd met de zalf? Dan kun je de vlekken alsnog met een beetje Sudocrem makkelijk verwijderen.

4. Verlicht jeuk
Huidklachten als psoriasis, maar ook muggenbulten en waterpokken, kun je verminderen met Sudocrem. De zalf kan de pijnlijke huid kalmeren en bovendien de jeuk verminderen.

5. Na het wenkbrauwen epileren
Als je zelf je wenkbrauwen epileert of ze zelfs waxt, kun je naderhand last hebben van een rode, geïrriteerde huid. Dit kun je voorkomen door gelijk na het epileren of waxen wat Sudocrem rond je wenkbrauwen te smeren.

6. Tegen rimpels
Sudocrem werkt ook erg goed tegen rimpels. In zalf zit namelijk zink, een mineraal dat er onder andere voor zorgt dat je huid mooi blijft. Het mineraal remt ontstekingen en is nodig om nieuwe huidcellen aan te maken. Zink ondersteunt bovendien het behoud van de normale structuur van de huid.

7. Gebruik het als primer
Is je primer net op? Geen zorgen. Sudocrem kan als primer voor je make-up dienen. De zalf is heel stevig en is daardoor de perfecte basis voor je make-up.

8. Voorkom schurende benen
Als je met tropische temperaturen een rokje aan hebt, schuren je benen misschien tegen elkaar tijdens het lopen. Dit resulteert soms in rode uitslag op je dijen. Dit kun je voorkomen met – jawel – Sudocrem! Smeer een laagje van de zalf op je dijen voor je de deur uitgaat en je hebt geen last meer van die pijnlijke uitslag.

Bron: Dingenvoorvrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws