Is cheat-uur het antwoord?

Een nieuw dieet...

Lees ook

Volgens diëtiste Yvonne Lemmers is een cheat-day niet de oplossing om toe te geven aan je cravings tijdens het diëten, maar is het inlassen van een cheat-uur een betere oplossing. Kort gezegd houdt dit in dat je (slechts) één uur per dag koolhydraten mag eten en ze de rest van de dag moet schrappen. Interessant…

Brood, pasta en rijst zijn vaak boosdoeners tijdens een dieet, maar volgens het boek Grip op koolhydraten hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Tenminste, als je de inname ervan naar één vast uur per dag limiteert.

 

Veel honger en weinig energie

Lemmers studeerde in 1984 af, waarna ze in de automatisering ging werken. Na haar zwangerschappen merkte ze dat ze was aangekomen en probeerde ze op de traditionele manier af te vallen door vetarm, light en veel koolhydraten te eten. Echter, als je veel en vaak koolhydraten eet, heb je constant honger wat resulteert in een lage bloedsuikerspiegel en de behoefte om te snaaien. 

 

Balans

Volgens Lemmers is het daarom de kunst om een goede balans te vinden. Om deze reden biedt het boek diverse lijstjes waarin staat aangegeven wat, hoeveel en wanneer je iets mag eten. Het boek is in verschillende fases opgebouwd, waarin het aantal momenten waarop je koolhydraten mag eten varieert. In de eerste fase beperk je het aantal momenten waarop je koolhydraten eet tot één keer per dag totdat je op je streefgewicht bent. In de tweede fase maak je er een levensstijl van. Je mag dan twee of drie keer per dag een uurtje koolhydraten eten. Mensen die het dieet volgen, eten gemiddeld 1500 calorieën per dag. 

Voor meer informatie over het boek, klik hier.

 

Bron: Linda.nl | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook