Meal preppen: de hele week snel en gezond eten

Dit bespaart je veel tijd 's avonds!

Lees ook

Wil je graag gezond eten, maar schiet dat er bij in omdat je simpelweg te weinig tijd hebt om wat langer in de keuken te staan? Dan zou het goed kunnen dat meal preppen dé oplossing voor jou is.

 

Instant healthy food 

De term meal preppen spreekt eigenlijk al voor zich: je bereidt je eten voor voor de komende dagen of week zodat je op het moment dat je het daadwerkelijk wilt eten, geen uren meer in de keuken hoeft te staan. Super handig, verstandig en gezond, want in plaats van bezwijken onder tijdsdruk en dus iets ongezonds eten of bestellen, kun je nu zorgen voor instant healthy food. En niet meer bestellen bespaart nog geld ook.

Voorbereiden 

Het voorbereiden van je food kun je verdelen over verschillende dagen. Kies er bijvoorbeeld voor om twee avonden per week in de keuken staan en dan zoveel mogelijk gerechten voor te bereiden of te maken. Een pan soep kun je bijvoorbeeld verdelen over verschillende bakjes. Eén voor in de koelkast (voorbereid eten kan je, afhankelijk van wat het is, vaak twee of drie dagen bewaren) en doe de andere in de vriezer voor een later moment. Of laat vlees alvast marineren, snijd allerlei fruit voor in een fruitsalade of groente die je kan gebruiken voor een warm gerecht of als snack.

Handlangers

Meal preppen is tijd investeren, maar die tijd bespaar je dubbel en dwars op een later moment. Zorg er wel voor dat je beschikt over goede keukenapparatuur en je een staafmixer altijd bij de hand hebt. Dan is het koken zo gepiept! Inspiratie nodig wat je zoal kunt preppen? Klik hier

Door: Mireille Sneekes

Laatste nieuws

Zie ook