4 manieren waarop sport jouw seksleven beïnvloedt

Breng dus maar snel een bezoek aan de sportschool...

Lees ook

We zullen je niet verbazen als we zeggen dat sporten goed is voor je lichaam en geest. Maar wat je misschien niet verwacht, is dat het vele voordelen heeft op je seksleven. En wel om deze redenen:

1/ Het verbetert de bloedsomloop
Doordat jij je inspant, wordt je bloed sneller door je lichaam gepompt. Door je hele lichaam; dat geldt dus ook voor de intieme zone. Dat zal ertoe leiden dat je vagina gevoeliger is en je sneller tot een hoogtepunt komt.

2/ Het brengt je hormoonspiegel op peil
Er komt endorfine vrij tijdens het sporten: het hormoon dat zorgt voor gevoelens van geluk én opwinding, dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Hoe meer je sport, hoe hoger je endorfineniveau. En dat komt je seksleven ten goede.

3/ Boost voor je zelfvertrouwen
Niet alleen lichamelijk zal je beter in je vel zitten door sporten, ook geestelijk krijg je een boost. Je ervaart – mede door het gelukshormoon – minder stress, waardoor je relaxter reageert op situaties.

4/ Strakkere spieren
Als het goed is, gebruik je tijdens het sporten meerdere spiergroepen waardoor je overal strakker wordt. Ook de spieren rond de bekkenbodem worden strakker en deze spelen op hun beurt weer een belangrijke rol bij het vrouwelijk orgasme.

Lees ook: Dit gebeurt er met je intieme zone als je te weinig seks hebt

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook