Vrij in de natuur: de 7 mooiste naturisme-glampings

Hier kunnen je kleren in de koffer blijven.

Heb je zin in een vakantie in de natuur, even helemaal weg van je drukke leven? Op de zeven glampings van France 4 Naturisme beleef je het vrije gevoel van de naturisme-vakantie op z’n best. Hier kunnen je kleren in de koffer blijven: relaxter wordt het niet.

In harmonie met de natuur

In 1992 sluit een aantal naturistencampings in Frankrijk de handen ineen. Dit is het begin van France 4 Naturisme. Inmiddels telt France 4 Naturisme zeven campings telt met gasten van over de hele wereld, die speciaal komen voor een vakantie in harmonie met de natuur. Kijk voor meer informatie en boekingen hier. Benieuwd welke camping of glamping het beste bij jou past? Kijk mee.

1. Euronat

4 Sterren vakantiepark aan de Atlantische Oceaan 

Euronat ligt in een uitgestrekt dennenbos in de Gironde, pal aan het bijbehorende naturistenstrand. Het naturistenvakantiedorp is zo ontworpen dat je er tot rust komt en één wordt met de natuur. Met oog voor duurzaamheid wordt er zorg gedragen voor het behoud van de omgeving. Er zijn diverse accommodaties, van tenten en lodges tot stacaravans en studio’s – je kunt het zo luxe maken als je wilt.

2. Bélézy

5 Sterren naturistencamping in de Provence

Tussen de Luberon en de Mont Ventoux, midden in de prachtige Provençaalse natuur, ligt Domaine de Bélézy. Een 5 sterren glamping met safaritenten en luxe lodges omgeven door de geur van lavendel en het geluid van de krekels. Er is een zwembad met uitzicht, in de spa kun je terecht voor massages en stoombaden, en als je een dagje wat anders wilt, ben je zo op het strand of in een leuk stadje.

3. Héliomonde

Kamperen in de natuur vlak onder Parijs

Naturistencentrum Héliomonde ligt midden in een beschermd bosgebied van 47 hectare vlakbij Parijs. Natuurbehoud en duurzaam toerisme staan centraal en Héliomonde doet er alles aan om het groene karakter van de camping te behouden. Tip: maak een wandeling door het bos waar je wilde orchideeën, bosaardbeitjes en meer dan honderd plantsoorten tegenkomt.

4. Le Sérignan

Natuurcamping aan de Middellandse Zee

De combinatie van de 87 kilometer strand en het rijke erfgoed van de Zuid-Franse Langue-doc-Roussillon is het recept voor een heerlijke vakantie. Of je nu zelf je tent opzet of een luxe stacaravan boekt. Naturistencamping Le Sérignan Plage Nature ligt aan de rand van een Natura 2000-gebied en zet zich op allerlei manieren in voor duurzaamheid en biodiversiteit.

5. Domaine de la Sablière

Luxe naturistencamping in de ruige Languedoc

Een heerlijke glamping aan de indrukwekkende Gorges de la Cèze, omgeven door een majestueus eikenbos. Hier is de sfeer gemoedelijk, natuur en duurzaamheid staan centraal, en in het restaurant en het campingwinkeltje vind je alleen lokale en seizoensgebonden producten. Tip: toegang tot de sauna zit bij de prijs in en tijdens het hoogseizoen kun je ook (gratis) massage- en yogasessies boeken.

6. Riva Bella

Ecocamping op het eiland Corsica

Het eiland Corsica is een topplek voor een naturisme-vakantie in de natuur. Denk: paradijselijke stranden, ruige bergen, baaien met turkoois water en een heerlijk mediterraan klimaat. Naturistencamping Riva Bella ligt in het prachtige natuurreservaat van de lagune van Terrenzana, tussen Porto-Vecchio en Bastia. Of je nu kiest voor ‘echt kamperen’ of een volledig uitgeruste kleine villa met directe toegang tot het strand: hier kom je echt tot rust. Pluspunt: Riva Bella staat bekend om zijn duurzame aanpak en initiatieven om het milieu te sparen.

7. Arnaoutchot

Groene camping aan de Atlantische kust

In de groene long van Zuid-West Frankrijk, waar je fantastisch kunt surfen, fietsen golfen en op het strand liggen, vind je naturistencamping Arnaoutchot. Met mini voedselbos vol eetbare struiken, bloemen en groenten, en een uitgebreid wellness-centrum. Qua accommodatie heb je alle keuze: een luxe pipowagen, safari-tent of chalet, een bungalow of stacaravan met groot terras, of natuurlijk je eigen tent. De camping draagt het Green Key-keurmerk voor voor hun algemene milieubeleid.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met France 4 Naturisme.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws