Dit doet het eten van één avocado per dag met je lijf

Aha! Dat is dan voor eens en altijd duidelijk.

Lees ook

De avocado is tegenwoordig niet meer uit ons menu weg te denken. Op brood, met een eitje of in de pasta, je kunt het zo gek niet bedenken of avocado past erbij. Maar naast het feit dat de steenvrucht erg lekker is, is het ook nog eens super gezond. Elke dag een avocado is dan ook een beter idee dan je misschien zou denken…

Hoewel avocado’s geassocieerd worden met gezond eten, schrikken sommigen van de calorieën die erin zitten. Gelukkig bevat de groene vrucht allemaal goede vetten en kan het dus geen kwaad om er elke dag eentje te eten. Dat heeft zelfs erg veel voordelen.

1/ Je hebt minder kans op kanker

Wanneer je elke dag een avocado neemt, verkleint dat volgens onderzoek de kans op mond-, borst- en prostaatkanker. Dit zou komen door de vele fytochemicaliën – stofjes die van nature in planten voorkomen.

2/ Je beschermt je huid en ogen

Een avocado is niet alleen gezond, het helpt je ook nog eens mooi oud worden. Er zitten namelijk allemaal verschillende voedingsstoffen in die zichtproblemen voorkomen én het veroudingsproces afremmen.

3/ Je hebt minder kans op hart- en vaatziekten

Vanwege het lage gehalte aan verzadigde vetten en het hoge gehalte onverzadigde vetten verlaagt het je LDL-cholesterol, houdt het je HDL-cholesterol in stand en verbeter je je insulinegevoeligheid. Daarnaast wordt de bloedstroom vergemakkelijkt door een mix van voedingsstoffen en antioxidanten én worden ontstekingen voorkomen.

4/ Je blijft makkelijker op gewicht

Het is je vast weleens opgevallen dat avocado’s een verzadigd gevoel geven en dat je daardoor minder geneigd bent om te gaan snoepen. Uit diverse onderzoeken is dan ook gebleken dat mensen die elke dag of in ieder geval vaak een avocado eten, smallere tailles en een lager BMI hebben. 

Door deze simpele truc heb je altijd een eetrijpe avocado

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook