Zoveel calorieën mag je extra eten tijdens de zwangerschap

En nee, dat je zogenaamd voor twee eet gaat dus niet op.

Lees ook

Iedere zwangere vrouw herkent het vast en zeker: iedereen die op je eetgedrag let en de grap maakt dat je natuurlijk voor twee eet. Na vijf keer dezelfde zin te hebben gehoord, weet je nou wel dat je wat meer mag eten. Alhoewel, klopt dat wel helemaal? 

Een zwangerschap is over het algemeen een grote wens die uitkomt, maar dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, kunnen veel moeders maar al te goed beamen. Naast dat je voor negen maanden afscheid moet nemen van je favoriete wijntje op vrijdagavond, die lekkere filet americain van de slager en je in dat gezellige sushirestaurant in de stad opeens veel minder keuze hebt, heb je ook in één keer de hele dag honger.

En ja, die vreetaanvallen kan je vaak sussen met de gedachte dat je nu voor twee eet, maar helaas blijkt ook dit een fabel te zijn. Uit een onderzoek van The National Institute for Health and Care Excellence blijkt namelijk dat je tijdens de eerste zes maanden van je zwangerschap helemaal niet meer dan normaal hoeft te eten. En wanneer je op een gegeven moment nog drie maanden te gaan hebt, is het tijd voor slechts 200 calorieën extra per dag.

Laat die romige gebakjes, frikadellen speciaal en heerlijke croissantjes maar voor wat het is, want die extra calorieën kan je maar beter zo goed mogelijk inzetten.

Door dit te doen heb je een grotere kans op een zwangerschap

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook