De simpele fout waardoor je aankomt terwijl je dieet

Enne, het heeft alles te maken met je mindset.

Lees ook

Niets is zo frustrerend als je best doen om af te vallen en dat je vervolgens geen grammetje afvalt – laat staan wanneer je alleen maar aankomt. Volgens deskundige Dr Sally Norton is er één simpele fout waaraan dit te wijten is. En we maken ons er (bijna) allemaal schuldig aan.

Je begint fanatiek met diëten en sporten om je lichaam klaar te stomen voor die nieuw gekochte bikini. Een week later ga je op de weegschaal staan en verwacht je dat je al een aantal kilo’s kwijt bent. Wanneer je merkt dat er eigenlijk niets verandert bent, heb je al gauw de neiging om een nieuw dieet te proberen. Of er gebeurt niets, of je valt razendsnel af om vervolgens zwaarder dan voorheen te zijn wanneer je weer je oude dieet oppakt. “Korte diëten en snel willen afvallen werken niet”, aldus Sally tegenover Daily Mail. “Langdurig gewichtsverlies gaat niet zo snel. Integendeel, het kost tijd, veel werk en een verandering in je gewoontes en mentaliteit. Onthoud dat het een marathon is en geen sprint.”

Wil je echt gewicht verliezen, dan zal je dus hard moeten werken en gedisciplineerd blijven. Én geduld hebben, want dat is het ding dat we vaak vergeten. You can do it!

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport >

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook