Liefhebber van kaas of helemaal niet? Blijkbaar is het genetisch bepaald

Aha!

Lees ook

Ben jij van mening dat alles lekkerder wordt met een beetje kaas of haal jij je neus ervoor op? Vind je al die kaassoorten maar niets, dan zou je de schuld bij je ouders kunnen leggen. Volgens onderzoekers is het namelijk genetisch bepaald en heeft niet niet altijd met jouw persoonlijke smaak te maken.

Óf alleen al de geur van kaas laat je verlangen naar een toastje met kaas óf je rent er (het liefst) spontaan de kamer voor uit. Behoor je tot de tweede groep, dan associeer je het waarschijnlijk met een ‘rotte’ geur. Deze geur ontstaan door de fermentatie tijdens het productieproces van kaas. Afhankelijk van de kaassoort is de sterkte van de geur.

Net als bij koriander geldt: je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Onderzoekers van 23andme zijn dan ook tot de ontdekking gekomen dat de reactie van mensen op kaas vergelijkbaar is als die op koriander. En net als bij koriander geldt bij kaas dat de liefde of haat ervoor genetisch is bepaald. De chemische stof die de smaak in koriander bepaalt, is dan ook teruggevonden in kaas. Aha!

Dit is het dieet waar surfmeisjes bij zweren >

Bron: Nieuws.nl | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook